Connect with us

Hírek

Motorrablások váltságdíjért?

A tolvajok az Instagram közösségi oldalát használják fel közvetítőként

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Február hetedikén egy cliftoni garázsból lovasított meg pár bristoli tolvaj egy 1951-es 3,5 millió forint értékű veterán Triump Thunderbird-öt, majd 1000 font váltságdíjat követeltek érte “mondván”, amit ha nem kapnak meg felgyújtják. Mindezt az Instagramra posztolták ki “biketakerrr” néven pár napra rá, hogy eltulajdonították a motorkerékpárt. Még licitálni is lehetett a motorra, 250 fontos kezdő összeggel.

Mivel tulajdonosa nem fizetett, másnap feltettek egy videót a fejre állított lángoló motorral “too hot to handle” felirattal, és az egyik tolvaj parádézott mellette bukósisakban.

A bristoli motorlopások már annyira elharapóztak, hogy külön rendőrségi egység foglalkozik az üggyel, így sikerült a videó alapján beazonosítaniuk a helyszínt, és hazakerülhetett a sérült motor a birtokosához. Bár a motor a tűzben nem semmisült meg és helyreállítható az eredeti állapotába, elég sok pénzbe fog fájni szegény gazdájának.

Február 14-én a banda egy újabb képet tett fel, ami mellett ismét egy 250 fontos licitálási kezdőajánlat állt, viszont retorzió nélkül.

A rendőrség elmondása szerint a banda észak-brüsszeli fiataloktól és tinédzserektől áll, amiből már párat sikerült elfogniuk, és Buell hadműveletként folyamatosan figyelik online jelenlétüket, hogy minél előbb lekapcsolhassák őket.

A Triumph és ez a legújabb motorkerékpár mellett már két tucatnyi  motorral kérkedtek a tolvajok az oldalon képekkel, videókkal, amikben motoroznak az ellopott járgányokkal, majd ahogy felgyújtják őket.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending