Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Motorpiac: végre fellendülés jön?

A motorkerékpárok piaca továbbra is mélyrepülésben van, azonban egy enyhe fellendülés mégis mintha érezhető lenne az előző év azonos időszakához viszonyítva

Közzétéve

ekkor

jarmuertekesitesek
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete közzétette értékelését az idei új gépjármű forgalomba helyezési piacról, adott hónapra lebontva és időarányos összehasonlításban egyaránt.

A DataHouse Kft. adatai alapján 2013 áprilisában 285 új motorkerékpárt helyeztek forgalomba. Ez 8,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos hónapjához képest. Az első négy hónapot tekintve ez a szám 630 motorkerékpár forgalomba helyezés, ez 5,4 százalékkal haladja meg a 2012-es adatokat.

A személygépjármű forgalomba helyezés 2012 évhez mért, 2013 év eleji csökkenő elmaradásának fő oka, hogy az előző év január elsején csökkent drasztikusan a regisztrációs adó, e miatt jó néhány 2011 végén megrendelt gépjármű forgalomba helyezését az ügyfelek 2012-ben kérték. Ez a hatás már pozitív irányba fordult márciusban, és ez a folyamat folytatódott áprilisba is, vagyis éves összehasonlításban világosan látszik, hogy az elmaradás mérséklődik és várhatóan az év második felére az előre jelzett kismértékű növekedés meg fog valósulni.

Ez a motorkerékpárok piacára is kivetíthető, hiszen főleg a nagyköbcentis gépek esetében nem elhanyagolható a regisztrációs adó összege.

A motorkerékpár piacot sújtja most már negyedik éve legsúlyosabban az értékesítési válság

Annak ellenére, hogy a 125 ccm hengerűrtartalmú motorok az év tavasza óta vezethetők „B” kategóriás jogosítvánnyal („B125”, kiegészítő tanfolyam után – a szerk.), a várt és más európai országokban tapasztalt jelentős forgalomnövekedést ez a lehetőség sem motiválta. Ennek megfelelően az MGE előrejelzései itt is nagyon óvatosak a növekedés tekintetében.

A januári értékesítési volumen a termék szezonális jellege miatt is rendkívül alacsony volt, viszont februárban, hosszú idő óta először növekedést tapasztalunk, amely a márciusi visszaesés után áprilisban, nyilván a jobb időjárás beköszöntével enyhe növekedést mutat, és az első négy hónap vonatkozásában némi előrelépést mutat. Ez azonban olyan alacsony darabszám mellett történt, amely nyilvánvalóvá teszi ennek az ágazatnak a súlyos válságát. Remélhetőleg a tavaszi-nyári szezon további részében a fejlődés töretlen lesz.

Forrás: Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending