Connect with us
Suzuki

Hírek

Motorpiac: továbbra is zuhanórepülés…

A várakozásokkal (bizakodásokkal) ellentétben nem növekedtek a hazai motor eladások, sőt…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének korábbi beszámolóiból azt gondolhattuk (és így is volt), hogy lassú növekedésnek indult az új motor eladások száma – azonban ismét itt a hidegzuhany: megint csökkenő tendenciát mutatnak a grafikonok… Íme a július havi és az első féléves összesítés az előző évekhez képest…

A motorkerékpár piac visszaesése tovább folytatódott, júliusban ez 10 százalékos visszaesést jelent igen alacsony volumen mellett. Az MGE szerint a piac helyreállásának egyik mérföldköve lehet a 125-ös motorok átképzés utáni vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal – népies nevén a B125.

Ez utóbbi a legális robogó piac jelentős fejlődését is eredményezheti. Az MGE motoros tagvállalatainak összefogásával a 125 köbcentis motorok népszerűsítésére és az autós jogosítvánnyal vezethetőség tudnivalóinak szélesebb körű ismertetésére a totalbike.hu internetes oldallal közös marketinget is folytat.

Az MGE beszámolója szerint a 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segítik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását a válságból, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Jó hír, hogy július végére a hazai valuta erősödött a külföldi devizákkal szemben.

Sok a tennivaló még a feketegazdaság elleni fellépés területén, ahol az MGE javaslatai már a törvényhozók asztalán fekszenek. Reményeik szerint ezek közül néhány elfogadásával folytatódhat a gazdaság fehérítése, így a legális kereskedők és szervizek több munkához juthatnak, és jelentős versenyhátrányuk csökkenhet… Meggyőződésük, hogy a magyar gazdaság legnagyobb tartalékai a gazdaság fehérítésében rejlenek…

Az Egyesület továbbra is kiemelkedően fontosnak érzi – a most már negyedik éve alacsony új gépjármű eladások mellett – a javító és szolgáltató ágazatokban tapasztalható visszaesés megállítását. Ennek egyik fontos eleme – a “fekete javítás” elleni eredményes harc mellett – annak tudatosítása, hogy “a márkaszervizek személyzete folyamatos és magas színvonalú gyári képzésben részesül, így a márkaszervizben történő karbantartás és javítás garantálja legjobban, hogy az adott gépjármű korának és futásteljesítményének legjobban megfelelő állapotban marad”

Forrás: MGE; DataHouse

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending