Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motorpiac: enyhe emelkedés

Enyhülést hozott az augusztus, az eddigi szomorkás eladási statisztikákat tekintve…

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Bő egy hónapja még arról számoltunk be, hogy – a bizakodásokkal ellentétben – a motorpiac zuhanása tovább folytatódott. Ezek után talán kissé váratlanul, de annál boldogabban – ugyanakkor óvatosan – fogadtuk az augusztusi eredményeket a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületétől, miszerint…

Írd és mondd: a motorkerékpár piac visszaesése megállt, sőt, augusztusban hét százalékos növekedést ért el, de igen alacsony volumen mellett. Éves összehasonlításban azonban még mindig mintegy nyolc százalékos visszaesésről beszélhetünk. Az MGE a motorozás, illetve a robogózás népszerűsítése érdekében, a 125 köbcentis motorok”reklámozására” és a B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőség (B125) tudnivalóinak szélesebb körű ismertetésére a totalbike.hu internetes oldallal közös marketinget folytat.

Továbbra is fontosnak érzi az MGE – az immáron negyedik éve alacsony új gépjármű értékesítési piac mellett – a javító és szolgáltató ágazatokban tapasztalható visszaesés megállítását. “Ennek egyik fontos eleme – a fekete javítók és javítás elleni eredményes harc mellett – annak következetes tudatosítása, hogy a márkaszervizek személyzete folyamatos és magas színvonalú gyári képzésben részesül, így a márkaszervizben történő karbantartás és javítás garantálja legjobban, hogy az adott gépjármű korának és futásteljesítményének leginkább megfelelő kondícióban, a közlekedés műszaki biztonságát garantáló állapotban marad” – vallja az MGE.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint azzal, hogy egyesek számla nélkül javíttatják gépjárművüket, saját érdekeik ellen tesznek: “veszélyeztetik saját, utasaik és a többi közlekedő testi épségét, életét, és mivel számla nélkül nincs garanciájuk az elvégzett javításra, ezért a beépített alkatrészekre a javítási hiba okozta balesetekből eredő minden felelősség a gépjármű tulajdonosát, üzemeltetőjét terheli”. Az MGE hangsúlyozni kívánja, hogy a gépjármű tulajdonlása és üzemeltetése nemcsak a mozgásszabadság záloga, hanem felelősséggel is jár.

Továbbá az Egyesület szerint tévhit, hogy a márkaszervizeknek rosszabb lenne az ár-érték aránya a független javítókénál. Az MGE saját bevallása szerint a cél az, hogy “az anyagi racionalitás, a közlekedés biztonságának garantálása mellett valamennyi legális szereplő megtalálja a helyét a javítói szolgáltatások piacán, vagyis a legális szféra erősödhessen, versenyhátránya csökkenjen, majd megszűnjön”


A DataHouse adatai alapján 2012. augusztus havi…


…és első nyolc havi összesített új gépjármű forgalomba helyezések

Forrás: MGE; DataHouse

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending