Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motorozz VEROFITten!

Egy sikeres versenyhétvégéhez nem csak technika, szerencse és tudás, hanem fizikai háttér is kell.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Idén a különféle amatőr márkakupákkal rohamosan megnőtt az 1 négyzetméterre eső motorversenyzők száma. Egy japán bringa, kis bátorság, kellően vastag brifkó és máris lehet kergetni egymást. No meg a másodperceket. Valakinek egy csínos hely a rajtrácson már elég boldogság hormont termel, de vannak, akiknek egy-egy gyors kör nem elég az üdvösséghez, mert bajnokság lévén inkább pontokra játssza a meccset. Mi kell a bajnoki címhez?

Több dolog is: műszaki háttér, tehetség, rengeteg gyakorlás, (kis szerencse) és fizikai állóképesség. Ha bármelyik hiányzik, bizony büntet a stopper. Hiába sport a motorsport, ezek közül talán a kondira és annak fejlesztésére szentelik a legkevesebb időt a motorosok, főleg amatőr szinten. A legutóbbi márkakupákon épp erre hívták fel a figyelmet a VEROFIT -es lányok, akik már számos sportban bizonyították az igazukat, jobban mondva a VEROFIT igazát.


Az idei márkakupákon már láthattátok a Verofitet
Hogy mi a VEROFIT?

Egy eredetileg svájci márka, mely főleg sportital porokkal foglalkozik. Isotóniás, regeneráló, energia fokozó keverékekkel, melyekkel sokkal édesebb lesz a sportolásba vetett munkánk gyümölcse. A motorsportban hogyan?

Egyszerű a képlet. Ha jobb a fizikai teljesítőképességünk, akkor tovább bírjuk szusszal. Ha pedig később fáradunk, hosszabb ideig leszünk képesek koncentrálni. Még egyszerűbben: a verseny végén is fogjuk tudni hozni azokat az időket, amiket az első körökben könnyedén kicsavartunk a technikából. A tapasztalat pedig határozottan az, ha nem bírjuk a tempót a motorunkkal, nem egy, nem két helyezéstől vehetünk könnyes búcsút. Általános probléma, hogy hiába jó a motor, hiába gyorsak a versenyzők, sokan már a verseny felénél bedurrant alkarral imádkoznak a futam leintéséért, kétségbe esetten kapkodnak levegőért, amivel körül-belül ugyanoda kerülnek, mint egy lassabb, de jobb állóképességű motoros. Hölgyeim és Uraim, ez kérem szépen kőkemény sport!

Ha sportolunk, és eredményt akarunk elérni, akkor bizony oda kell figyelnünk a szervezetünk tudatos táplálására. Rengeteg minden pluszra szükség van, ha többet várunk el a testünktől, mint amúgy, amiket ha nem adunk meg neki, nem kapjuk meg a várt eredményt. Hagyományos étkezéssel szinte lehetetlen ezt megoldani, de például a VEROFIT-nél van rá megoldás. Nézzük mit ajánl a 8 éve csak ezzel foglalkozó cég.

Mit lehet tenni a megfelelő felkészültségért? Kardio-edzés (futás, kerékpározás, úszás, stb.), célzott súlyos tréning, illetve folyamatos motoros edzés (krosszmotoros is). Hiába, ez a versenyesdi megkíván az embertől egy, a szokásostól eltérő, és tegyük hozzá egészséges szemléletmódot. Ehhez pedig hozzátartozik a megfelelő táplálékbevitel, valamint az edzéshez külön szükséges egyéb akármik. Direkt fogalmaztam így, mert kevesen tudjuk, mikkel is lehet hatékonyan támogatni/pótolni a befektetett energiánkat. És most nem a víz, a rántott csirkemell, a nyers tojás, meg a szőlőcukor módszeres pusztítására célzok.


A profi motorversenyzőknél nem reklámból van mindig egy kulacs “valami”

Inkább a szokásosnál jóval intenzívebb folyadékpótlásra, ami persze közhely, mégsem törődünk vele eleget. Fokozott fizikai aktivitás során ugyanis legalább 2-3 litert kellene magunkba döntenünk (verseny után pláne), amire én még nem láttam példát senkitől. Pedig a mozgás izzadással jár (ez 2 liter / óra is lehet!), ami meg ásványi anyag vesztéshez, a vérkeringés lassulásához, a hőszabályozás működés képtelenségéhez, magasabb testhőmérséklethez, hevesebb szívveréshez, összességében fáradtság érzéshez vezet. Itt csatolnék vissza arra, hogy -nem csak az edzések, de- ha a verseny előtt sem tankoljuk fel magunkat az említett anyagokból, romlik a teljesítményünk, magyarul idő előtt kipurcanunk. Rosszabb köridők, elégedetlenség, na meg kevesebb pont év végén.

A vicc az, hogy bár az a legkézenfekvőbb, ám a víz mégsem a legmegfelelőbb megoldás a problémára. Egyrészt nincs meg benne az, amire egy sportoló szervezetnek szüksége van, vagy ha valamilyen csoda folytán mégis, nem olyan mértékben és arányban, ahogy kellene. Ám ha még ez is stimmelne, csupán egy része szívódna csak fel, ami azt eredményezi, hogy iszunk-iszunk, de lényegében a nagy része a vesénken keresztül átfolyik rajtunk.

Szóval 2-3 liter.. na de ki fog ennyit szlopálni? A jó hír, hogy nem kell, hiszen vannak olyan készítmények, úgynevezett isotoniás italok, amik sejtazonos koncentrációjú, azaz rögtön beépülő, energiát el nem elnyelő keverékek. Természetesen mindennel fel van szerelkezve, ami a teljesítménytartáshoz szükséges: vitaminok, ásványi anyagok és szénhidrát (=energia). Ilyen a már sokszor bizonyított VEROFIT isotonóniás sportitala is, amit többek közt a lányok is ajánlottak a Hungaroringen.

Tudtad?

Érdekes, hogy ha rendszeresen keveset iszunk, akkor izomzatilag elkezdünk vizesedni. Hülyén hangzik, de logikus: ha a szervezet azt érzi, hogy nem kap elég folyadékot, elkezd raktározni, illetve inkább spórolni. A vízzel igen, de az egyéb anyagokkal nem, így a tápanyag pótlásnak ettől még lőttek. (Csak zárójelben mondom, a hirtelen koplalás éppen ezért nem működő diéta.)

Ez egy dolog, de nem csak az ivásra, természetesen az evésre is illik figyelni. A szervezetnek szüksége van egy rakás olyan dologra, miből kevesebbre, miből többre, amik ha hiányoznak, akkor valami nem lesz gömbölyű. Fáradékonyak leszünk, nehezen megy a munka, kínszenvedés a mozgás, vagy csak simán betegeskedünk. Mindent kielégítő étkezés… na ez az, amire a mai rohanó világunkban nincs idő. Azt és akkor esszük, amihez éppen hozzájutunk.

Tudtad?

Amíg a testzsírt egész kismértékben is hajlamos elraktározni a szervezet, addig az igazán fontos anyagokból (vitaminok, ásványi anyagok) szinte semmit sem spejzol el. Emiatt folyamatosan szükség van a pótlásra, még egy átlagembernek is. Ha valamiből hiányt szenved, akkor könnyebben betegszik meg, sűrűbben rossz a közérzete, a hangulata, és sokkal nehezebben képes formában tartani magát. A VEROFIT Mealdrink nevű italpora, épp ezen segít. Megad mindent, ami a minket hajtó motor zavartalan működéséhez kell, ráadásul csökkenti a zsírbevitelt és javítja a máshonnan származó tápanyagok hatékonyabb felszívódását. Van, aki simán csak multivitaminokat szed, van aki más bogyókat, de az ilyen készítményeknél jobb garantáltan nincs!

Szóval a motorversenyzéshez edzettség, és állóképesség is kell. A már említett porok tökéletesek megtámogatni a fittségünket, de aki inkább rágcsálni szeretne, annak a VEROFIT energia szeletet is kínál. 12 vitamin, 11 ásványi anyag, és energia. Általános a versenynapokon, hogy az indulók szinte nem is esznek semmit a nap folyamán. Vagy nincs rá idő, vagy inkább nem akarják teli hassal húzni a gázt. Nekik például tökéletes ez a szelet.

Regenerálódás?

Az edzést könnyedén túlzásba lehet vinni. A túlzás azt jelenti, hogy előbb kezdjük el terhelni magunkat, mint hogy az előző megpróbáltatás után teljesen helyre állnánk. A túledzettség pedig határozottan rossz, és kerülendő állapot. A VEROFIT erre is kifejlesztett egy külön terméket, amire azoknak van igazán szükségük, akik egy nap többször is megdolgoztatják magukat. A márkakupák jellemzően ilyenek, hiszen egy nap van a szabad-, az időmérő edzés, majd utána a verseny is. Aki mindent belead az edzésekbe, az bizony eleve fáradtan áll a rajrácsra. Nem csak arról van szó, hogy pótolta-e a fent már említett anyagokat, a fáradtság nem csak ebből fakadhat. A VEROFIT regeneráló italpora fokozottan teherbíróvá teszi a szervezetet, azt pedig remélem már mondanom sem kell, hogy emellett azért a pótlást is megoldja.


Más sportokban sokkal több figyelmet szentelnek az edzést segítő italoknak

Ez az egész gondolatmenet természetesen minden fizikai felkészültséget igénylő sportra érvényes. Az eredményért meg kell küzdeni, sok befektetett munka, sok energia, de rengeteg tudatosság is. Ha nem figyelünk a szervezetünk forrásigényeire, akkor úgy fogunk teljesíteni, mint egy maratonfutó a hátán egy 20 kilós táskával. Úgy is le lehet futni a távot, de talán ti is érzitek, hogy kevésbé eredményes.

Ha sportoltok, vagy csak szeretnétek fittebbek lenni, próbáljátok ki az ehhez szakosodott különféle készítményeket, mint például az egyik legjobbat, legtapasztaltabbat, a VEROFIT termékeit. Ha felkeltette a márka érdeklődésed, nyugodtan kérj infót a verofitsport@gmail.com e-mail címen.


A testépítéshez még több “cucc” kell.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending