Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Motorozna a csemete, hová vigyem?

Új CL4 Offroad Motoros Iskola kicsiknek és nagyoknak, és a természet szerelmeseinek!

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Az idei Nyáregyházi versenyen bemutatkozó CL4 Offroad motoros Iskola, a már idestova 7 éve (természetesen jelenleg is) működő Czuni MX School motoros iskolából bővült ki, hogy megfelelő szakképesítéssel, kompetens kezek között, páratlan támogatással kiválóbb körülményeket biztosítson, mint bármely más iskola országunkban.

Az Iskola bázisa Budapesttől 30 kilométerre található Kiskunlacházán, a már 60 éve működő, az ország legrégibb, legpatinásabb Kiskunlacházai motokrossz pályáján, amit rajongói a motokrossz hazai Mekkájaként emlegetnek. A pálya a síkvidéki pályákra jellemző építési technikával készült, viszont a rajta lévő dombok, akadályok, mandinerek elég méretesek, lendületesek. Talaja agyagos, homokos. A színvonalas pálya számos verseny helyszíne volt már az elmúlt évtizedek alatt, és számtalan nagy versenyzőt, bajnokot adott a magyar motokrossznak.

Kiváló választás volt az iskola vezetője részéről erre a pályára tenni a székhelyét, de természetesen az edzések nem csak itt, hanem az ország különböző pályáin is zajlanak, hogy minden pályatípusba bele lehessen kóstolni, és minél több tapasztalatot lehessen szerezni.

Az iskola minden egyes tanulójával személyre szabottan foglalkoznak, így biztosítva a megfelelő fejlődését minden növendék számára. Az utánpótlás (gyermekek) nevelése, felügyelet mellett, a legnagyobb biztonságban történik.

Motorcros az motorcros.

Közzétette: Pohankovicsné Benedek Éva Eleonóra – 2018. április 15.

Az iskolában kétféle edzés folyik: zárt motokrossz pályán, és terepen:
-a motokrossznál (zárt pálya) az alapoktól kezdve építik fel a motoros képzést,
-az endurókrossznál (terepen), vagy a már meglévő krossztudással, vagy itt is az alapoktól építik fel a tanulók képzését.

A CL4 Offroad Motoros iskolában Magyarországon elsőként minden tanulóról videó elemzést készítenek, ami egy belső sisakkamera segítségével, és egy külső kamerával történik. Ez a módszer, (amit külföldön már régóta alkalmaznak) hatalmas segítség a diákok számára, hiszen így utólag kielemezhetik az oktatóval a felvételeket, láthatják magukat kívülről, könnyebben javíthatnak hibáikon, és könnyebben képezhetőek.

Az iskola szolgáltatása közé tartozik, hogy motor és felszerelés nélkül bárki odamehet, és kipróbálhatja ezt a sportot anélkül, hogy nagyobb költségekbe verje magát, s ha mégsem tetszik ez a motorsport, legalább nem fosztották ki a szülők a pénztárcájukat feleslegesen.

Ruházatot és motort az iskola amúgy is biztosít az oktatáson résztvevő diákok számára, de ha van saját motorjuk, természetesen azon is tanulhatnak.
Tehát apának és anyának, nincs más dolga, csak fuvaroznia gyermekét, és rábízni a szakértő, jó kezekre.

Az iskolába 5 éves kortól lehet jelentkezni.
5-8 éves korig 50 cm3 automata motort kapnak,
8-12 éves korig 65 cm3-es váltós motort,
12-15 éves korig 85 cm3 váltós motort,
15 éves kortól pedig 250 cm3 négyütemű motort biztosítanak.

A CL4 Offroad Motoros Iskola vezetője és edzője a 32 éves ifj. Czuni László, és lelkes segítője: testvére, a 21 éves Dominik.
Mindketten beleszülettek a sport mámorába, hiszen édesapjuk, Czuni László az egyik legmeghatározóbb alakja a Magyar Motokrossz versenyzésnek, akinek eredményeire határozottan büszke az iskola, mindkét fia, és a Magyar motokrossz sportág.

Ezek után méltón kilehet jelenteni, hogy Lászlót mindez (többgenerációs motokrosszos múlttal és 25 évnyi versenyzői tapasztalatával a háta mögött) példaértékűen meghatározza oktatói szellemiségében.
Ifj. Czuni László vezetőedzőként láthatóan élvezettel terelgeti a csemetéket, kedves, vidám személyiség, akire mindenki bátran rábízhatja gyermekét.

Ifj.  Czuni László (#4)

3 évesen ült először motorra, s már ekkor a dobogó tetején landolt. Profi pályafutása 1996-ban a 80 cm3 kategóriában kezdődött, és 2014-ig tartott, hogy végre saját vállalkozásában pallérozza az ígéretes fiatal versenyzőket az 5x magyar motokrosszos bajnok.

Sőt mi is vele teszteljük a krosszmotorokat, ha van ilyen a tesztflottákban. Suzuki RMZ450 teszt , Honda CRF450 teszt , KTM SX-F teszt

Eredményei:

  • 5x Országos Motokrossz Bajnok
  • Mx3 Világbajnokság Legjobb helyezés 11.
  • 2x Országos Éjszakai Motokrossz Bajnok
  • 3x Duna Kupa győztes
  • Országos Teremkrossz Junior 1. hely
  • Országos Junior Kupa 1. hely
  • Magyar Köztársaság Kupa 1. hely
  • 2x Szlovák Magyar kupa győztes
  • Sprintkrossz Super Cup 1. hely
  • 2012 Év motokrosszozója

Edzői képesítését a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán szerezte meg.
Két kitüntetés díszeleg a polcán a töménytelen serleg mellett, az egyiket 2007-ben kapta kiemelkedő sportteljesítményéért a pest megyei önkormányzattól, a másikat 2016-ban a ráckevei önkormányzattól kapta, kiemelkedő edzői munkájáért.

Segédedzőként bátyja mellet Czuni Dominik tevékenykedik, aki bár csak hobbi szinten motorozik, hatalmas segítség testvérének. Fő sportága a BMX, amit versenyszerűen űzött.

Ha mindez elnyerte tetszésüket, és az árak után érdeklődnek, a CL4 Offroad Motoros Iskola honlapján megtehetik, és felvehetik az iskola vezetőjével a kapcsolatot.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending