Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Motorosok a békéért, egységért

Kárpátaljai motorosok tüntettek vasárnap Ungváron: a Petőfi térről indulva vonultak fel, és álltak ki ezzel Ukrajna területi egységének és békéjének megőrzése mellett

Közzétéve

ekkor

motoros tuntetes ungvaron
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Kárpátalja különböző részeiből érkezett motorosok a városközpontban lévő Petőfi téren gyülekeztek, majd ukrán nemzeti színű zászlókkal fellobogózott gépeiken végigvonultak Ungvár főbb útjain. Az akció zárásaként a mintegy félszáz motoros az ungvári temetőben megkoszorúzta a balesetben meghalt társak sírjait – jelentette Varga Béla, az MTI tudósítója.

Olekszandr Szuhan, az ungvári motoros szövetség elnöke a sajtónak elmondta, hogy a felvonulással a kárpátaljai motorosok Ukrajna területi integritása, az ország keleti és nyugati része közötti béke megőrzése melletti kiállásukat demonstrálták. Azt is közölte, hogy szerinte a motorosoknak tartózkodniuk kellene a politizálástól, ezért felvonulásukkal egyúttal tiltakoztak a Kelet-Ukrajnában is sok taggal rendelkező, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szoros kapcsolatokat ápoló Éjszakai Farkasok oroszországi motoros klubnak az ukrajnai szeparatistákat támogató krími tevékenysége ellen.

Kárpátalján a béke és az ország terültei egysége mellett álltak ki a motorosok

Az orosz klub Krím Ukrajnától való elszakadását támogató tagjai február végén védelmük alá vették a szevasztopoli kormányzati épületet az Európa-párti tüntetőkkel szemben, és Viktor Janukovics volt ukrán elnök melletti motoros felvonulásokat szerveztek kelet-ukrajnai városokban. Az ungvári motorosok tegnapi akciójukkal krími társaik szakadárokat támogató megnyilvánulásai ellen is tiltakoztak.


Forrás: MTI Fotók: Nemes János

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending