Csatlakozz hozzánk

Blog

Motorosbolt-körkép 2: SHOX ruházati osztály

Ahogyan azt a múlt héten ígértük, a szentendrei úti motoros áruház ruházati részlegével folytatjuk körutunkat, melyben a legjobb motoros felszerelés lelőhelyeket térképezzük fel

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Az előző részben bemutatott sisakosztályhoz hasonlóan a SHOX ruházati részlege is hatalmas választékkal várja a felszerelésre vadászókat. Mindenből van bőven, amire csak szüksége lehet a motorosnak… találunk itt (a teljesség igénye nélkül) Difi, Forma, DANE, Forcefield, UFO termékeket, de a legnagyobb részt persze az áruház saját márkás termékei foglalják el.

A SHOX gyárt az előbb felsorolt kategóriákból tulajdonképpen mindent, és még kedvező áron is kínálja ezeket a termékeket, amik még jól is néznek ki. Hogy hogyan hozzák mindezt “egy fedél alá”? Egy régebbi cikkünkben összegyűjtöttük a saját márkás termékek előnyeit.

A jól kialakított sorok között kényelmesen válogathatunk a nadrágok, kabátok, kiegészítők, csizmák között

Az egyik legnépszerűbb jelenleg a Sixgear kollekció – nem véletlenül. Vagány színösszeállítású, jó minőségű bőr- és textil ruhákat foglal magába férfiaknak és nőknek egyaránt. De összeválogathatunk különböző darabokat is, ahogyan azt mi is tettük az Airborne bőrzsekivel és a Nicky bőrnadrággal. (Ez előbbiből egyébként nagyon sokat látni, csak az Open Road feszten négyszer jöttem “magammal szembe”:) )

Beszélgetésünk során kiderült, egyre inkább igény van a hagyományosnak mondható, fekete, fehér, piros színek mellett újfajta árnyalatokban pompázó felszerelésekre is. Ma már jóformán bármi megengedett, az emberek ebben is törekednek az egyediségre. Ilyenek például a Trail vagy a Morocco típusok, csak hogy a férfi részlegről említsünk egy-egyet.

Az áruház munkatársa épp a négyévszakos dzseki (szó szerinti) sokrét(eg)űségét mutatja

És ruházat esetén is előjön az, amit már a sisakoknál is említettünk, hogy a vásárlók egy része mindent akar egyben. Legyen jó télen, nyáron, esőben, hőségben… a sok kivehető bélésnek, le/becsatolható rétegnek köszönhetően ez egy fokkal jobban megvalósítható, mint a fejfedőknél, de a kevesebb néha több, ezt ne felejtsük el.

A ruhák között járva nem tudott nem feltűnni, hogy egyre több a láthatósági színű felszerelés, és úgy egyáltalán a kabátokba, nadrágokba épített hi-vis elem. Ez mindenképpen biztató, hiszen azt jelenti, hogy van rá kereslet – a motorosok egyre komolyabban veszik a saját láthatóságuk, “feltűnőségük” fontosságát, és nem csak feketében gondolkodnak.

Nem muszáj talpig neonba öltözni, már egy hi-vis sisak, vagy egy kabát is elképesztő különbséget jelent egy fekete darabhoz képest

Apropó fekete: BenZso nemrégiben Párizsban járt, ott például nem tudnak elszakadni ettől a színtől, de még csak motoros felszerelésekre se igen költenek. Úgy ahogy vannak, hétköznapi ruhában (szoknyában) pattannak fel a vasra. Ugyanígy Olaszországban. Mi ezt semmiképp sem javasoljuk, láttuk már a közvetlen környezetünkben is, milyen csúnya következménye lehet egy rövidruhás-robogós esésnek is.

Ez a szellős, puha anyagú dzseki például kifejezetten robogósoknak lett kifejlesztve

Hála a… ki tudja minek, talán a sok kampánynak, a kismotorral közlekedők egy egyre jobban szükségét érzik, hogy felöltözzenek. Még ha nem is akarsz Terminátornak kinézni, legalább egy lenge kis kabátot illik felvenni, főleg, hogy mostmár erre is vannak alternatívák: az áruházban találtunk például kifejezetten robogósoknak kifejlesztett, vékony, de mégis erős, strapabíró anyagból varrt kabátot, melyről első ránézésre meg sem mondanád, hogy ez motoros felszerelés.

Ugyanilyen a hétköznapi ruhának álcázott motoros dzseki, szőrös gallérral, vagány fazonban – ugyanúgy el vannak látva protektorokkal, de a motorról leszállva, ha besétálsz a városba csámborogni, maximum csak a kezedben cipelt bukó mondja majd meg, hogy motoros vagy.

Bal oldalt a hagyományos kabát benyomását keltő, valójában motoros dzseki. Nagyon vagány!

Az előző részben már említettük, hogy a hölgyek is egyre tudatosabban keresik a nőies cuccokat. Ők sem fognak csalódni a kínálatban, hiszen sok, kifejezetten nekik készült ruhadarab sorakozik a polcokon, a karcsúsított szabású bőrruháktól kezdve a finom mintákkal operáló dzsekiken át a szűkebb szabású nadrágokig. Ez persze nem azt jelenti, hogy a nőiességhez vezető út rózsaszínnel és strasszokkal van kikövezve, de azért mégiscsak jobb érzés egy hölgynek ilyenben nyeregbe pattanni.

Kiegészítőket is találunk itt, például esőruhát, akár a már említett láthatósági színben, illetve csizmákat persze. A mi nagy kedvencünk lett a tavalyi évben a Forma kiváló Freccia csizmája (amit még jelenleg is nyúzok, és még mindig nem találok benne hibát). De ezen kívül vannak még DIFI, és szintén sajátmárkás termékek is, túra, sport, off-road viseletben egyaránt.

Sorakoznak a Forma csizmák a polcon. Ezek a sportos verziók, de például a túrázók is találhatnak itt lábbelit

Valószínűleg nem lesz tehát, hogy nem tudtok választani, inkább a bőség zavarával fogtok majd küzdeni. Szóval vigyétek magatokkal a barátot/barátnőt/asszonyt/férjet…és persze kérjétek az áruház eladóinak segítségét, hogy megtaláljátok a legmegfelelőbb darabot.

Előttünk a nyár, íme pár laza, szellős dzseki a SHOX kínálatából
Fano egy igazi nyári dzseki városi gurulásokhoz és rövidebb túrákra.

Floridai melegre” egy vagány felsőrész, extra méretekben is.

A feltűnő színű Sixgear Police-ban rögtön észrevesznek

Egy sportos fazonú dzseki hálós betétekkel – ez a Viper

Jövő héten a SHOX-körút utolsó epizódjához, a kiegészítők osztályára érünk…

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending