Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motoros ünnepnapot tartottak Talmácsiék

Jól sikerült az első tehetségkutató Talmanap a Hungaroringen – olyannyira, hogy jövőre is lesz

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Talmácsi Gábor Média

2011. augusztus 20. motoros ünnepnap volt. Egy olyan nap, mely talán bekerül a magyar motorsport történelemkönyvébe is, hiszen egy egyedülálló kezdeményezés indult útjára és egy példaértékű magyar összefogás valósult meg a Honda-Talmácsi napon, melyre nagyon sokan voltak kíváncsiak. Első körben a rendezvény megvalósulását támogatók tettek ki magukért, de szinte a teljes magyar motorsport mezőnye jelen volt az eseményen.

A napot a Talmácsi Motorsport Iskola növendékeinek bemutatója nyitotta. Az iskola egyik fiatal tehetsége, Lakatos Herman számára még inkább különleges volt a nap, hiszen először próbálhatta ki igazi versenypályán a Blikk-Napraforgó program során kapott versenymotorját, így nem csoda, hogy fülig ért a szája. A motor beállításában természetesen Talma volt a segítségére, aki büszkén nézte a gyerekeket mikor kigurultak a boxból.

Ezt követően Talmácsi Gábor, öccse, Talmácsi Gergő, Bódis Ricsi, Tarjányi Ádám, a MotoGP 125cc kategóriájában jelenleg összetettben második Johann Zarco, a Superbike világbajnokság supersport kategóriájában induló ifjabb Tóth Imre és Németh Balázs (Supersport 600), a brnoi superbike vb futamon pontszerzőként záró Kispataki Viktor (Superbike), a többszörös magyar bajnok, Juhász Dávid, és a magyar motorsport egyetlen Európa-bajnoka, Győrfi Alen (Superstock 1000) uralta az aszfaltot és pillanatok alatt versenyhangulatot teremtettek. Míg a profik a nagy pályán, addig a paddock részen kialakított kis pályán a motorozni vágyó gyerekek mutathatták meg a tehetségkutató keretein belül, hogy mire képesek.

A Talmácsi mobil pálya mellett kígyózott a sor. Igen különleges látványt nyújtott a sok apróság, akik izgatottan várták, hogy sorra kerüljenek és csillogó szemekkel nézték a kétkerekűeket, melyekről szívük szerint egész nap le sem szálltak volna.
A profik pályamotorozása mellett több látványos program is várta az érdeklődőket, mint például Mókus stundrindig bemutatója a célegyenesben, vagy triál bemutató a boxok mögött területen. Azok a látogatók, akik kedvet éreztek egy kis motorozásra, a Safety-Hungary pályán tehették próbára ügyességüket, ahol a szakemberek jótanácsokkal látták el őket, hiszen a biztonságos közlekedés mindannyiunk érdeke.


Talmácsi és a 125-ben világbajnoki-esélyes Johann Zarco

A program további színesítéseként az ACS Motorsport Forma2000-es versenyautójával Talmácsi Gergő mutatott némi izelítőt a négykeréken történő száguldásból és voltak olyan szerencsések is – NeoFM és a Blikk.hu játék nyertesei -, akik kipróbálhatták milyen Talma mögött utasnak lenni, illetve milyen Mink Zoltán mellett egy Honda gyorsasági versenyautóban száguldozni.

A tehetségkutatón résztvevőek közül 20 gyereket választottak ki, akiket már Talmácsi Gábor, Johann Zarco, ifj. Tóth Imre és Rafay János zsűrizett. Egyetlen gyerek sem ment haza üres kézzel, akik a tehetségkutatón indultak, azonban tény, hogy közülük a végén 5 szerencsés örülhetett a legjobban, akik a Honda ajándékcsomagok mellé a Talmácsi Motorsport Iskola ingyenes alapképzését is bezsebelhették. Az esemény jövőre folytódik.


Előbb 20 gyerekre szűkítették a kört, végül öt tehetséget kezd gondozni a Talmasuli

Talmácsi Gábor:

“Ennél jobb augusztus 20-i ünnepem még nem volt. Örömteli volt látni, hogy mennyien eljöttek, hogy mennyi kisgyerek jelentkezett a meghirdetett tehetségkutatóra. Úgy gondolom, hogy ha közülük csak néhánynak is, de sikerül megragadni ebben a sportban, már azzal is nyert a magyar motorsport. Nagyon jó érzés volt, több honfitársammal együtt motorozni a Hungaroringen, akiknek ezúton is köszönöm, hogy elfogadták a meghívásomat. Minden előzetes várakozásomat felülmúlta, hogy munkaszüneti nap ellenére ilyen sokan eljöttek, ezzel ismét bebizonyosodott, hogy az embereket igenis érdekli a motorsport. Látni a sok motorozni vágyó, csillogó szemű gyereket, érezni az emberek szeretetét, nagyon jó volt. Szívből gratulálok az 5 kis kiválasztottnak, akikkel a Talmácsi-ringen hamarosan találkozunk. Szeretném még egyszer megköszönni a Honda Hungarynek, a Hungaroringnek, a Hungexponak, nem utolsó sorban Édesapámnak és mindenkinek, aki segített, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson. Nem titkoljuk, már most készülünk a csapatommal a folytatására”

Szabó Gábor, Honda Hungary:

“Büszkén állt cégünk a Talmácsi nap mellé, hiszen egyrészt elismeréssel tekintünk Talma pályafutására és elhivatottságára, másrészt a Honda márka elválaszthatatlan a motorsporttól; szóval kézenfekvő volt az együttműködés. Reméljük, hogy szerény szerepvállalásunkkal segíthetjük a hazai tehetségek felkutatását, az utánpótlás-nevelést és a motorsport népszerűsítését is. Szívmelengető volt látni a sok elszánt Apróságot, kívánjuk, hogy mindannyiuk motoros álmai váljanak valóra. Köszönjük a lelkes motorsport Rajongók érdeklődését, a Talmácsi Motorsport profi munkáját, a motorversenyzők aktív részvételét és Talmácsi Gábor áldozatkész szerepvállalását”


Mire képes a CBR? Most nem a köridő számít: Herczeg Balázs, alias Mókus

Gazsi Júlia, vezérigazgató-helyettes, Hungaroring Sport Zrt.

“Nagyon örültünk, hogy otthont adhattunk a rendezvénynek. A rengeteg érdeklődő eseménydús napot tölthetett el a Hungaroringen hála a Talmácsi csapat szervezőinek. Örömmel láttam a sok tehetséges gyermeket, akik rendkívül ügyesen motoroztak az oktatók segítségével. A Hungaroring mindig is nagy figyelmet fordított az ilyen típusú tehetségkutató programok támogatására, reméljük, hogy a jövőben is lesz hasonló törekvés, amely mindenképpen a fiatal tehetségekre irányítja a figyelmet”


Talma a Safety-Hungary tanpályáján is kipróbálta magát…

Rafay János, kiállítás igazgató (Hungexpo):

“Fantasztikus volt látni mennyi gyermeket és szülőt vonzott a tehetségkutató és milyen bátor és fiatal tehetségek vannak hazánkban. A rendezvény hangulata óriási élmény volt számomra. Gyermeknek és szülőnek egyaránt szórakoztató és élménydús esemény, egy olyan kezdeményezés, amit érdemes támogatni. A jövő tehetségeinek felkutatása egy fontos dolog, mind a motorsportban, mind más területen. Az októberi Kölyökparádén folytatjuk a motorsport és természetesen más szakmák, hivatások bemutatását a jövő nemzedékének”


…a nyereményjáték nyerteseket pedig a nagypályán vitte egy körre


Comments

comments

Trending