Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Motoros balesetek hegkorrekciója

Ha nem akarjuk, hogy egy-egy baleset nyoma végig kísérje életünk, forduljunk plasztikai sebészhez

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ha nem akarjuk, hogy egy-egy baleset nyoma végig kísérje életünk, forduljunk plasztikai sebészhez

Szöveg: Bóday Pál

A plasztikai sebészetről általában mellműtétek, zsírleszívás, orrkorrekció, esetleg fül és szemhéjműtétek jutnak az eszünkbe. Holott az igazán jól képzett szakorvosok a felsoroltakhoz hasonló gyakorisággal végeznek úgynevezett esztétikai hegkorrekciós műtéteket, amelyek persze szintén a szépséget és a belső harmóniát szolgálják csak egy kicsit másképp.

Szinte nincs olyan sportos, aktív életet élő ember, aki ne szerzett volna olyan maradandó műtéti nyomokat, amelyek férfiak esetében akár lehetnek a vagányság apró kis testi jelei, a hölgyek azonban sokszor bármit megtennének, hogy kevésbé feltűnővé változtassák ezeket a varratokat, baleseti vagy operációs sérülésnyomokat, esetleg égési sérüléseket. A szakorvos szerint legtöbben motoros sérülések gyógyulása után veszik igénybe az esztétikai hegkorrekciót: műtéti varrás és égésnyomok, egyaránt jó eséllyel eltávolíthatók az esetek döntő többségében.

“Amikor életet kell menteni vagy egy súlyos sérülést ellátni, az ügyeletes baleseti sebész természetesen nem elsősorban hosszútávú esztétikai szempontok szerint dolgozik: célja a vérzés elállítása, a csontok helyretétele, a fertőzések és komplikációk  kivédése és az alapvető élettani funkciók, a mozgás, a látás és a belső szervek védelme. Később ezeknek a beavatkozásoknak természetesen gyakran nyoma marad, amiért nem lehet hibáztatni az életet mentő orvost, viszont később kisebb és viszonylag egyszerű műtétekkel lehet korrigálni ezeket”

– magyarázza Dr Sashegyi Mihály baleseti és plasztikai sebész szakorvos, aki szerint egyre többen igénylik ezeket az úgynevezett hegkorrekciós beavatkozásokat.

Sashegyi doktor szerint ezek adott esetben nem csupán a látható deformációk miatt lecsökkent önbizalmat és belső nyugalmat adhatják vissza, de nem ritkán hasznos élettani funkciói is lehetnek. Az ismert plasztikai sebész szakorvos egyik legutóbbi páciense éppen, Kovács Nikoletta, Magyarország legsikeresebb hölgy motorversenyzője volt, aki bár nem is gondolkodik plasztikai műtéteken, mégis Sashegyi doktort konzultációján kötött ki. Niki ugyanis súlyos és komplikált bokatörést szenvedett egyik versenyén, amit kezelőorvosa több műtéttel kitűnően el is látott. Most azonban szeretné nem csak a lelkében, de a bokáján is elhalványítani ennek a kellemetlen- ráadásul egy figyelmetlen versenyzőtársa miatt történt – balesetnek az emlékét.

“Ellentétben a bonyolultabb plasztikai műtétekkel, amelyek esetében általában több előzetes konzultáció során tájékoztatom pácienseimet a műtét részletes menetéről, az esztétikai hegkorrekciók döntő többsége szerencsére  gyors és minimális utókezelést igénylő beavatkozás, ami bárki számára ajánlott ráadásul elérhető is. Több páciensem örömmel számolt be arról, hogy egy korábbi kellemetlen és fájdalmas sérülés külső nyomainak utólagos korrekciója, lelkileg is segített abban, hogy végleg feldolgozzák és elfelejtsék a kellemetlen, megrázó élményt. Ez külön öröm számomra, hiszen végső soron minden plasztikai, esztétikai beavatkozásnak az egyik fontos célja, hogy visszaadja lelki egyensúlyunkat, önbizalmunkat és segítsen igazán jóban lenni önmagunkkal.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending