Csatlakozz hozzánk

Blog

Motorok a szekrény tetején

Józsi bácsi fantasztikus hobbinak hódol: motorokat ment meg az idő vasfogától

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Józsi bácsi fantasztikus hobbinak hódol: motorokat ment meg az idő vasfogától

Szöveg: Féjja Zsolt, www.origo.hu

Kiássa, megpucolja, kicserél rajta ezt-azt, és felteszi a szekrény tetejére – így lehet röviden összefoglalni Algács József leletmentő munkáját, aki szobrok vagy festmények helyett régi motorkerékpárokkal tölti meg hetedik emeleti panellakásának szabad felületeit. Sem a harminchárom motor, sem a terület nem elég, de minden tekintetben növekedés várható.

Hét gyerek, feleség, kutya – szép életmű, ám Algács József nem elégszik meg ennyivel. Lelkesen gyűjti a régi motorkerékpárokat, vagy inkább azok roncsait, amelyeket ha nem is szalonállapotra újít fel, de mindenképpen megőriz az utókor számára.

Eddig azonban – egy, a csepeli sétálóutcán rendezett kiállításon kívül – nem nyílt lehetőség bemutatni a szívvel, lélekkel gondozott gyűjteményt, ezért a motorok Józsi bácsi lakásában (falra szerelve, szekrény tetején, vagy ahol épp akad hely) és a ház pincéjében várják a fordulatot, amelyre hamarosan sor kerülhet.

Ezenkívül Babetta-chopperről, világjáró Danuviáról és a gyűjtemény értékéről is szó esik a hetedik emeleti motorrajongóról szóló videónkban.

A videót készítette az origo.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending