Connect with us
Suzuki
just1 mx

Műhely

Motorgumi Akadémia, 2. rész

Minden, amit tudni érdemes a legújabb utcai gumikról – a második részben: Dunlop Qualifier2, Dunlop SportSmart2, Dunlop RoadSmart 2, Michelin Anakee III, Michelin Commander II (bemutató videók!)

Published

on

a nap videoja - 2014 augusztus
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Sorozatunk videós anyagát az R17 csapata forgatta le, nagy – és profi – segítséget nyújtva a gumivásárlás (választás) előtt álló motorosoknak. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos témáról beszélünk, hiszen az anyagiakon és a biztonság (mindennél fontosabb) kérdésén túl a motorozási élményt is alapvetően befolyásolja az, hogy miféle-fajta karikát szereltetünk fel a felnikre.

Dunlop Qualifier2: bár a supersport szegmensbe tartozik, sokkal inkább jó futásteljesítményéről és vízkiszorítási képességéről ismert. Elődjéhez képest fejlettebb gyártástechnológiájának köszönhetően kiemelkedően jobb a tapadása száraz útfelületen, stabilabb az egyenesfutása és jobban kontrollálható a túlmelegedése.

Dunlop SportSmart2: 2014-ben debütáló, utcai használatra szánt supersport abroncs. A Dunlop legsportosabb mintázatával rendelkező motorgumi, mely a Dunlop egy versenyabroncsának utcai változata. Anyagösszetétele rendkívül szilikadús. A motorgumi mintázata jobb kormányozási reakciót nyújt. Mivel maga a motorgumi kevesebb alkotóelemből áll, így nem csak súlya, de rugózatlan tömege is csökkent. A Dunlop SportSmart2-vel minden eddiginél komolyabb dőlésszög érhető el.

Dunlop RoadSmart 2: a túrasport szegmensbe tartozó abroncs, mégis kiváló választás azoknak, akik túrasport motorjukkal sportosabban közlekednek. Rendkívül jól viselkedik vizes úton, kategóriájától eltérően pedig száraz tapadása is kiváló. Pontos, precíz irányváltások, 45°-os dőlésszög jellemzi.

Michelin Anakee III: a 2013-ban debütált gumi egy túra-enduró abroncs. Speciális, agresszív mintázatának és sportosabb profilkiképzésének köszönhetően könnyebbek az irányváltások és a manőverezések. Elődjéhez viszonyítva mind a motorgumi jellemzői, mind pedig komfortérzete jobb. A fejlesztések eredményeként az Anakee II-től 25%-kal tartósabb.

Michelin Commander II: kifejezetten chopper és cruiser motorokra lett kifejlesztve, melynek futásteljesítménye konkurenseihez képest kétszer nagyobb. Speciális oldalfal erősítésének köszönhetően teherbírása megnövekedett, ugyanakkor komfortos maradt. A prémium kategóriás motorgumi 25 méretben érhető el. Látványos mintázata a funkcionalitás és a design ötvözete.

– az előző részben: Bridgestone S20, T30, Continental Road Attack 2 Evo, Sport Attack 2, Dunlop D402
– a következő részben: Michelin PilotPower3, PilotRoad4, Pilot Street és Pilot Street Radial, Pure SC, Power Supersport

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending