Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Műhely

Motorgumi Akadémia, 2. rész

Minden, amit tudni érdemes a legújabb utcai gumikról – a második részben: Dunlop Qualifier2, Dunlop SportSmart2, Dunlop RoadSmart 2, Michelin Anakee III, Michelin Commander II (bemutató videók!)

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2014 augusztus
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Sorozatunk videós anyagát az R17 csapata forgatta le, nagy – és profi – segítséget nyújtva a gumivásárlás (választás) előtt álló motorosoknak. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos témáról beszélünk, hiszen az anyagiakon és a biztonság (mindennél fontosabb) kérdésén túl a motorozási élményt is alapvetően befolyásolja az, hogy miféle-fajta karikát szereltetünk fel a felnikre.

Dunlop Qualifier2: bár a supersport szegmensbe tartozik, sokkal inkább jó futásteljesítményéről és vízkiszorítási képességéről ismert. Elődjéhez képest fejlettebb gyártástechnológiájának köszönhetően kiemelkedően jobb a tapadása száraz útfelületen, stabilabb az egyenesfutása és jobban kontrollálható a túlmelegedése.

Dunlop SportSmart2: 2014-ben debütáló, utcai használatra szánt supersport abroncs. A Dunlop legsportosabb mintázatával rendelkező motorgumi, mely a Dunlop egy versenyabroncsának utcai változata. Anyagösszetétele rendkívül szilikadús. A motorgumi mintázata jobb kormányozási reakciót nyújt. Mivel maga a motorgumi kevesebb alkotóelemből áll, így nem csak súlya, de rugózatlan tömege is csökkent. A Dunlop SportSmart2-vel minden eddiginél komolyabb dőlésszög érhető el.

Dunlop RoadSmart 2: a túrasport szegmensbe tartozó abroncs, mégis kiváló választás azoknak, akik túrasport motorjukkal sportosabban közlekednek. Rendkívül jól viselkedik vizes úton, kategóriájától eltérően pedig száraz tapadása is kiváló. Pontos, precíz irányváltások, 45°-os dőlésszög jellemzi.

Michelin Anakee III: a 2013-ban debütált gumi egy túra-enduró abroncs. Speciális, agresszív mintázatának és sportosabb profilkiképzésének köszönhetően könnyebbek az irányváltások és a manőverezések. Elődjéhez viszonyítva mind a motorgumi jellemzői, mind pedig komfortérzete jobb. A fejlesztések eredményeként az Anakee II-től 25%-kal tartósabb.

Michelin Commander II: kifejezetten chopper és cruiser motorokra lett kifejlesztve, melynek futásteljesítménye konkurenseihez képest kétszer nagyobb. Speciális oldalfal erősítésének köszönhetően teherbírása megnövekedett, ugyanakkor komfortos maradt. A prémium kategóriás motorgumi 25 méretben érhető el. Látványos mintázata a funkcionalitás és a design ötvözete.

– az előző részben: Bridgestone S20, T30, Continental Road Attack 2 Evo, Sport Attack 2, Dunlop D402
– a következő részben: Michelin PilotPower3, PilotRoad4, Pilot Street és Pilot Street Radial, Pure SC, Power Supersport

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending