Connect with us
just1 mx
Suzuki

Műhely

Motorgumi Akadémia, 1. rész

Minden, amit tudni érdemes a legújabb utcai gumikról – az első részben: Bridgestone S20, T30, Continental Road Attack 2 Evo, Sport Attack 2, Dunlop D402 (bemutató videók!)

Published

on

a nap videoja - 2014 augusztus
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Új sorozatunk videós anyagát egy motorgumi webáruház csapata forgatta le: az R17 profi segítséget nyújt az új motorgumi kiválasztásához. Mivel meglehetősen költséges kopó alkatrészről van szó, nagyon fontos, hogy a lehető legmegfelelőbb abroncsot válasszuk a motorunkhoz. Arról nem is beszélve, hogy “csupán” a gumiabroncs biztosítja az összeköttetést az aszfalt és a motorunk között… Az információgazdag, 15 részes Motorgumi Akadémia megkönnyíti a dolgunkat – íme az első etap 3 gyártó 5 típusával:

Bridgestone S20: a 2012-ben debütáló S20 egy újszériás supersport abroncs, mely újratervezett futófelületi mintázattal, anyagösszetétellel és szerkezettel rendelkezik. Az újratervezés eredményeként kisebb a rugózatlan tömeg és kevésbé melegszik túl az abroncs. A szilikadús keveréknek köszönhetően egyedülálló az abroncs nedvestapadása. Az S20 motorgumi széles méretskálában érhető el.

Bridgestone T30: a 2013-ban debütáló motorgumi túrasport motorokhoz készült új abroncssorozata a Bridgestone-nak. A sportos profilú motorgumit kifejezetten nagy teljesítményű túrasport motorokhoz ajánljuk. Új futófelületi mintázattal és az S20-hoz hasonló gyártási technológiával készül. A szilikadús keverékkel rendelkező motorgumi GT kivitelben is elérhető. A teljes túrasport palettát lefedő méretkínálattal rendelkezik.

Continental Road Attack 2 Evo: a 2014-ben frissített Road Attack 2 Evo túrasport motorokhoz készült továbbfejlesztett abroncsa a Continentalnak. A Road Attack 2-höz képest egyenes vonalú, irányított mintázatának köszönhetően jobb vízkiszorítással, javított futásteljesítménnyel és nedvestapadással rendelkezik. Gyártási technológiájának köszönhetően kopásállóbb a futófelület, a bekoptatási időszak pedig csökken. A kifejezetten túra-endurókra specializált abroncs méretkínálata szűk skálán mozog.Continental Sport Attack 2:
a 2012-ben bemutatott abroncs 100%-ban Németországban készül. A nagy teljesítményű supersport abroncsot kifejezetten közúti használatra fejlesztették ki. Átdolgozott futófelületének köszönhetően jobb a száraz tapadása, precízebb az iránytartása. Az új gyártási eljárásnak köszönhetően csökkent a bekoptatási időszak, a szilikadús összetétel eredményeként pedig nagyobb a nedvestapadás.

Dunlop D402: kifejezetten chopper és cruiser, azon belül is Harley-Davidson specifikus motorgumi. Különleges profilkiképzés, ugyanakkor hagyományos futófelületi mintázat jellemzi, mely strapabíró és masszív. Speciális abroncs szerkezetének köszönhetően ellenálló struktúrával bír. Három különböző modell létezik belőle.

 – a 2. részben: Dunlop Qualifier2, Dunlop SportSmart2, Dunlop RoadSmart 2, Michelin Anakee III, Michelin Commander II

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending