Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motor papírból

Jó kézügyességű, molyolós motorosoknak igazi csemege

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Jó kézügyességű, molyolós motorosoknak igazi csemege

Még tavaly karácsony előtt tettem fel egy kis feladatot nektek, miszerint építsetek papírból motor makettet. A cikkből le lehet tölteni minden alkatrészt, amit papírra nyomtatva, nem kevés türelemmel és kézügyeséggel össze lehet ragasztgatni egy komplett motorrá.

Valamikor régebben én is próbálkoztam ezzel a műfajjal és egy teljes R1 fejidomot sikerült is összeraknom. Nekem akkor valamiért elszállt a lelkesedésem, nem úgy mint egy kedves olvasónknak, aki “volt annyira elvetemült”, hogy megépítsen egy egész makettet.

Tamás az XJR1300-ast választotta, ami nem egyszerű, ha azt nézzük, hogy naked motor és kilátszik az egész blokk. Azt írta, hogy sima A4-es papírra nyomtatta, ami megkönnyítette a papír hajlítását. Persze gondolom, hogy a Technokol ragasztóval viszont csínyján kellett bánni. Ezen kívűl egy jó olló, szike, szívószál és rengeteg idő kellett a végeredményhez. Napi 3-4 óra fárfordítással két hétig készült a motor. Hát le a kalappal. Azért gondolom, amint beköszönt a tavasz, inkább a garázsban pihenő SV1000-essel fog foglalkozni. 🙂

Ha van kedvetek, amíg még motorozásra alkalmatlan az idő, álljatok neki ti is egy makettnek. És ha kész, küldjétek el nekem, feltesszük az oldalra 🙂

Ahonnan le tudjátok tölteni a hozzávalót

A képre kattintva bejön a cikk, amiből az összes típust le tudjátok tölteni. Hajrá, aztán ha kész a mű, küldjétek el nekem! (denes@tesztmotor.hu)

Comments

comments

Trending