Csatlakozz hozzánk

Akciók

MotoOne bemutató a Karasnában

Nem más, mint a MotoOne márka alapítója, tervezője és tulajdonosa mutatta be nekünk az új kollekciót.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Idén tavasszal ismertettük meg veletek először a szuper ár-érték arányú, olasz MotoOne motoros ruházati márkát, ha lemaradtatok volna róla, akkor pótoljátok a mulasztást (a cikkhez kattintsatok ide). Ugyan nekünk már nem számít újdonságnak, de szívesen jelentünk meg a 2012-es termékbemutatón, ahol maga a cég alapítója, Paolo Dandin próbálta közelebb hozni hozzánk a MotoOne-t.

A bemutató cikkünkben elég sok mindenről esett már szó, csak röviden írjuk le újra mitől is döglik a légy az olasz Fontaniva városkájában, ahol Paolo megalapította “garázs cégét”. Félre értés ne essék, ezzel nem a MotoOne méretére akarunk utalni, hiszen elég szép dimenziókkal megáldott épületben folyik a gyártás, inkább a nagyoktól való felfogásbeli különbségre. Ugyanis sokkal fontosabbnak tartják a viszonteladókkal, és rajtuk keresztül a vásárlókkal való kapcsolattartást, mint akármelyik másik hasonló cégnél.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy távolságot és fáradtságot nem ismerve, Paolo személyesen szerette volna elmondani nekünk márkája erősségeit, és még a száraz, zsúfolt motorkiállítások előtt, kötetlenebb formában akarta elénk tárni az új kollekciót. Persze ettől még nem kell az állunk után kapkodni, de tény, hogy ilyen hozzáállással még nem találkoztunk.

Ha már lehetőségünk volt rá, elbeszélgettünk Paoloval, kikérdeztük, hogyan is gondolja ezt a motoros ruházatosdit. Például, hogy mit tart fontosnak a termékeinél.

“Természetesen első sorban a biztonságot, de ez egyáltalán nem minden. Ugyanolyan fontosak a kényelmi funkciók, gondolva akár a szabásra, a jól átgondolt méretekre, a technikai rétegekre, egészen addig az apró részletig, hogy megfelelő számú, és jól használható zseb legyen a kabáton. Mindez növeli a komfort érzetet, könnyíti a vezetést, egy szóval nem csökkenti a motoros figyelmét, aminek a hiánya akár veszélyhelyzetbe is sodorhatná őt. Mondok jobbat. Van olyan termékünk, ami egyenesen növeli a koncentrációt!”

Rendben, de miben rejlik a MotoOne veleje? Miért más, mint a többiek?

“A MotoOne stílus, kényelem és tapasztalat. Utóbbi nagyon fontos. Nálunk motorosok dolgoznak, ami nem tűnik nagy dolognak, pedig ez még a legnagyobb márkáknál sincs mindig így. Ebből kifolyólag folyamatosan teszteljük, próbáljuk a termékeinket, és így állandóan fejlődünk. Gyakorlatilag mintha magunknak gyártanánk, amit pedig az ember magának csinál, abból mindig a leges legjobbat próbálja kihozni. És emellett nem csak a saját, de a viszonteladóink, és a vásárlók visszajelzéseire is reagálunk. Ez közvetlen kapcsolatot kíván, de ahogy látjátok, ez működik, ezért is vagyok most is itt.”

Azt látjuk, hogy a legjobbak, mint például a Dainese, az Alpinestars, a Spyke, és a többi, szépek, innovatívak, de mindezért cserébe rettentően drágák. Az az érzésünk, hogy nem csak az anyagokat, a fejlesztést, hanem a logót is vastagon meg kell fizetnünk. Ez talán a világ minden táján rendben van, de nálunk nem mindenki akarja megvenni a presztízst is. A másik oldalon pedig az olcsó húsnak híg a leve. Rosszabb minőség, ötlettelen dizájn, kényelmetlen szabás, persze fele- vagy harmad annyiért. A MotoOne melyik?

“Nem csak Magyarországon, máshol is árérzékenyek a motorosok. Mi úgy gondoljuk, hogy attól még lehet valami megfizethető, hogy profi háttér van mögötte, és erre a MotoOne a bizonyíték. Mi a titok? Talán az, hogy specializálódunk, így az energiáinkat és költségeinket egy irányba, tudjuk terelni. Cordura dzsekiket, nadrágokat, aláöltözőket, kesztyűket és esőruházatot gyártunk, és nem többet. Ráadásul mindezt első sorban közúti motorosoknak. Azaz olyanoknak, akik nap, mint nap járnak motorral a városban, vagy akár hétvégente túrázni a kedvesükkel. És még egy dolog. Viszonylag nagy a választékunk, azaz aki képes a kompromisszumokra, annak kevesebbet kell fizetni a kasszánál. És ezzel ugyanúgy megvette a minőséget, a víz- és szélállóságot, vagy éppena a thermo bélést.”

Biztonság, kényelem, stílus, választék, kedvező ár. Mindez belefér egy kalapba?

“Bele. A biztonságra nagyon ügyelünk. Gerincvédőt, ütésre keményedő protektorokat használunk. A kényelemért minden létező eszközt felhasználunk amellett, hogy csinosan és könnyen viselhető szabásminták alapján varrunk. Szinte minden ruhánk vízálló, szél álló, bélelt, helyenként nyitható szellőzőkkel is találkozunk, nem beszélve a csúcsminőségű, szintén nedvesség álló cipzárokról. Számos, praktikus helyen találunk zsebeket, még hátul is, ahová az utas tud pakolni. Odafigyelünk, hogy színes, divatos és persze biztonságos színeket használjunk, de természetesen a konzervatívakra is gondolunk. A legtöbb típusnak megvan a női és férfi változata is, így összeöltözhetnek a párok. Aki pedig azt szeretné, egyedi feliratok felvarrására is lehetőséget adunk. Az árakról inkább nyilatkozzon a Karasna Motorosbolt, a mi hivatalos magyarországi visztonteladónk.”

Van egy kis PR szaga mindannak, amiket Paolo mond, de élőben ez sokkal inkább tűnik lelkesedésnek, és elhivatottságnak, mint reklámnak. Mindabban, amiket hallottunk, nincs hazugság, valóban nagyon jó minőségű, felszerelt és szép termékekkel találkoztunk a bemutatón. Az árakról pedig mi is csak a Karasnát tudjuk kérdezni.

Mi mindig mindenkinek azt javasoljuk, hogy motoros ruházat vásárlása előtt nézzenek alaposan körbe. Nézzetek meg több lehetőséget, több márkát, mert nem csupán egy pólóról, vagy téli kabátról van szó. Sok esetben 4-5 évig is hordani fogjuk a kabátunkat, a kesztyűnket, csizmánkat, bukósisakunkat, van aki több tízezer kilométerig is, így hát a megfelelő döntéshez szükség van szélesebb látókörre. Ne elégedjetek meg azzal, amit az első boltban rátok masszíroznak. Lehet ugyanannyiért sokkal jobbat is kaphattok. És ez akár lehet a MotoOne márka terméke is.

Karasna Motorosbolt

cím: 1132. Budapest, Váci út 40 (a Lehel térnél)
tel.: +36 1 239 4964
e-mail: info@karasna.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending