Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motokrossz: magyar sikerek Csehországban

Petrovicében újra szólt a magyar himnusz Szvoboda Bence tiszteletére. A magyarok legjobbja mellett két ifjú hazai versenyző is pontszerző helyen végzett az elmúlt hétvégén.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A nemzetközi cseh motokrosszbajnokság az elmúlt két hétvégén páratlan magyar sikereket tartogatott. Két hónap kényszerpihenő után a peresztegi HTS Team versenyzője Szvoboda Bence (26) visszatért csuklótöréséből, és azóta szó szerint megállítatlan. Két héttel ezelőtt Dalecinben, legutóbb pedig Petrovicében szólt neki a magyar himnusz.

“A tavalyi MX2-es bajnoki címem után tanulóévnek szántuk az első szezonom az MX1-esek között. Ez a sportágam csúcsa, innen már nincs feljebb, a legtapasztaltabb motorosok viaskodnak ebben a kategóriában, ráadásul az erősebb motorosok más vezetési stílust követelnek meg, adaptálódni pedig nem könnyű. Nem indult szerencsésen számomra az év, és a csuklótörésem tovább nehezítette, de a visszatérésem óta mutatott teljesítményem számomra is meglepetés. Örülök, hogy a kemény munka kifizetődni látszik.” – értékelt a kilencszeres magyar bajnok.

Petrovicében hasonló volt a forgatókönyv, mint egy héttel korábban Dalecinben. Szvoboda kilőtt a rajtoknál, és meg sem állt a kockás zászlóig. A párás, fülledt levegő, és a szűk, technikás pálya nem könnyítette meg a mezőny dolgát, de a magyar fiú bírta a legjobban az extrém körülményeket, így megérdemelten gyűjtötte be második MX1-es győzelmét Csehországban, amivel ráadásul egy csapásra feljött az MX1-es bajnoki pontvadászat harmadik helyére.

A HTS Team juniorjai is elégedettek lehetnek a petrovicei versennyel, még ha sikerük el is marad tapasztalt klubtársukétól. Kiss Márk (18) idén először indulhatott a cseh bajnokságban, és rögtön karrierje legjobb eredményével kezdett: a második futamban a 15. helyen ért célba. Jakob Kristóf (15)  Dalecin után Petrovicébe is befért a legjobb húszba, ezzel pedig újabb bajnoki pontokat gyűjtött a felnőtt mezőnyben. Karrierjük ezen szakaszában nem lehet többet elvárni az ifjú titánoktól, a külföldön szerzett versenytapasztalatok hozzák majd meg a stabilitást és a tempót.

A cseh pontvadászatból még két verseny van hátra. Augusztus közepén Stribro, szeptember elején pedig Opatov várja a mezőnyt.

Cseh MX1-es bajnokság 4. forduló, Petrovice:

  1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 50 pont
  2. Martin Michek (Csehország, KTM) – 44 pont
  3. Tomasz Wysocki (Lengyelország, KTM) – 38 pont
  4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) – 33 pont
  5. Marek Sukup (Csehország, KTM) – 31 pont

 

A 6 fordulós bajnokság állása 4 verseny után:

  1. Martin Michek – 185 pont
  2. Vaclav Kovar – 158 pont
  3. Szvoboda Bence – 140 pont
  4. Tomasz Wysocki – 139 pont
  5. Marek Sukup – 131 pont

Nagy Norbert, HTS Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending