Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motokrossz-EB: Izgalmas csaták, magyar ezüstérem

Az utolsó méterekig kiélezett futamokat hozott a Kiskunlacházán megrendezett motokrossz Európa-bajnoki verseny. Hugyecz Erik (26) legjobb magyarként a királykategória második helyén zárta a küzdelmeket.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A sikeres tavalyi rendezés után hétvégén visszatért a motokrossz hazai szentélyébe az Európa-bajnokság mezőnye. A szombati edzéseket a magyar színeket képviselő Hugyecz Erik uralta, nem volt olyan pályára menetel, ahol ne ő lett volna a legjobb, így az EMX Open kategóriában megérdemelten hódította el a vasárnapi futamokra a pole pozíciót.

A peresztegi HTS Team hatszoros krosszbajnoka vasárnap sem csökkentett a tempón, de a cseh Martin Michek feljebb kapcsolt egy fokozatot, és komoly ellenállásra kényszerítette a magyarok legjobbját. Hugyecz remek startokat vett, és mindkét futam első felét ő uralta. A szintén hatszoros cseh bajnok, és az EMX Open sorozat korábbi győztese viszont jobban bírta a végjátékot, így mindkét futamban Hugyecz előtt végzett.

Kimotoroztam magamból a maximumot, és bár a tempóm megvolt a győzelemhez, erőben jobban bírta a végét Michek. Nem vagyok csalódott ezzel a második hellyel sem! Nem szégyen jobbtól kikapni, és ma Martin volt jobb. Örültem, hogy hazai közönség előtt képviselhettem Magyarországot egy ilyen rangos eseményen, és örülök annak is, hogy dobogóra állhattam. – összegezte a vasárnapi napot a saját szemszögéből Hugyecz.

A két futam összesítése alapján Martin Michek nyerte tehát az EMX Open Európa-bajnokság második állomását Kiskunlacházán, és ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Hugyecz a tavalyi év után újra a dobogó második fokára állhatott fel, de mivel ő nem teljesíti a teljes EB-kiírást, a bajnoki pontvadászatban nem áll előkelő helyen. A harmadik helyen az ukrán Dimitro Aszmanov végzett.

A felnőttek mellett a juniorok is szerephez jutottak Kiskunlacházán. A 65 köbcentisek küzdelmeit Grósz Gergő nyerte, a 85 köbcentiseknél Técsi László Márk diadalmaskodott. Számukra ez a verseny a dél-kelet-európai zóna egyik selejtező állomása volt.

EMX Open, Kiskunlacháza – végeredmény:

  1. Martin Michek (Csehország, KTM) – 50 pont
  2. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) – 44 pont
  3. Dimitro Aszmanov (Ukrajna, KTM) – 40 pont
  4. Jevgenyij Mihájlov (Oroszország, Husqvarna) – 36 pont
  5. Petr Bartos (Csehország, KTM) – 31 pont

Az EMX Open sorozat állása két forduló után:

  1. Martin Michek – 94 pont
  2. Jevgenyij Mihájlov – 76 pont
  3. Dimitro Aszmanov – 74 pont
  4. Petr Bartos – 65 pont
  5. Luca Milec – 56 pont

HTS Team, Nagy Norbert

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending