Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motokrossz-EB: Hugyecz megállíthatatlan az első napon

Magyar sikert hozott a Kiskunlacházán zajló motokrossz Európa-bajnokság szombati napja. Hugyecz Erik (26), a HTS Team kiválósága minden pályára lépésekor a leggyorsabb volt.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Nem akadt ellenfele a hatszoros magyar motokrosszbajnoknak Kiskunlacházán. Hugyecz Erik magabiztos motorozással nyerte a délelőtti edzéseket, majd a délutáni kvalifikációs futamon nagy csatában legyőzte legnagyobb kihívóját, a cseh Martin Micheket. Hugyecz ezzel a győzelemmel megszerezte a pole pozíciót a holnapi futamokra.

“A szokatlan áprilisi hőség nem kímélt minket, de próbáltam magamra koncentrálva stabil tempót diktálni. Örülök, hogy ma minden pályára menetelnél én voltam a leggyorsabb. Ez a csapatom érdeme is, kiváló technikát kaptam tőlük, mint mindig. A holnapi nap sokkal nehezebb lesz, de a célom, hogy a tavalyi év után idén is magyar versenyzőért szólhasson a himnusz a magyar EB-futamon.” – összegezte bizakodóan a szombati nap történéseit a HTS Team kiválósága.

Hugyecz skalpjára két korábbi Európa-bajnoki is pályázik: Martin Michek a csehek hatszoros motokrosszbajnoka, az EMX Open kategória 2016-os Európa-bajnoka, valamint a címvédő, az ukrán Vlagyimir Taraszov, aki tavaly pont Kiskunlacházán biztosította be az Európa-bajnoki címet. Mindkét fiú tizedekre motorozott ma a magyarok legjobbjától, szóval nagy csatákra van kilátás a holnapi napon.

A junior kategóriák küzdelmei is magyar sikereket hoztak. A 65 köbcentiseknél Grósz Gergő, a 85 köbcentiseknél Pergel Bence volt a legjobb.

Holnap 11:30-tól rajtolnak el a futamok Kiskunlacházán.

Motokrossz EB Kiskunlacháza – Kvalifikációs futam, végeredmény:

  1. Hugyecz Erik (Magyarország, Team HTS KTM)
  2. Martin Michek (Csehország, KTM)
  3. Vlagyimir Taraszov (Ukrajna, KTM)
  4. Jevgenyij Mihájlov (Oroszország, Husqvarna)
  5. Dimitrov Aszmanov (Ukrajna, KTM)

HTS Team, Nagy Norbert

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending