Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP: Sebestyén indul az utolsó kétütemű futamon

Váratlan lehetőség: Peti egy Aprilia nyergében vehet részt a valenciai 125-ös versenyen

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Mindenki legnagyobb meglepetésére és örömére lesz magyar versenyző a MotoGP szezonzárón: Sebestyén Péter ott lehet a grand prix 2011-es szezonjának utolsó versenyhétvégéjén. Az olasz Matteoni Racing Team kérte fel a fiatal magyar versenyzőt, hogy helyettesítse a hétvégén a csapat spanyol pilótáját, az Apriliával versenyző Joan Perello-t.

November 4-6. között a spanyolországi Comunitat Valenciana-n rendezik a MotoGP 2011-es szezonjának utolsó versenyhétvégéjét, mely egyben a 125cc kategória búcsúhétvégéje is lesz, hiszen a jövő évtől a Moto3-asoké a pálya.

A délelőtt folyamán Peti menedzsmentje váratlan telefonhívást kapott az olasz Matteoni Racing Teamtől, akik felkérték a fiatal magyar versenyzőt, hogy képviselje a csapatot a spanyol Joan Perello helyett egy Aprilia nyergében. Valenciában az összes csapat és versenyző megemlékezik a tragikus balesetben elhunyt Marco Simoncelliről, akinek édesapja az egy perces néma csend helyett egy perces motorbőgést kért a szervezőktől, elmondása szerint ez lett volna Marco kérése is.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A valenciai a kedvenc pályám, ismerem is elég jól. Tavaly ugyanez megadatott, hogy az utolsó pillanatban kijutottam a versenyre, akkor jól sikerült a hétvége, remélem most is hasonlóan jól fog menni. Örülök, hogy Apriliával mehetek, ezeket a gépeket már régóta ismerem, szeretem is nagyon. Megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a 125cc kategória búcsúhétvégéjén, és hogy a többi versenyzővel együtt tiszteleghetek Marco Simoncelli emléke előtt” – nyilatkozta Sebestyén Peti.


Sebestyén egyedüli magyarként részt vehet az utolsó kétütemű grand prix futamon


Petinek idén a harmatos KTM után nem jött össze az apriliás folytatás, de most mégis kapott egy lehetőséget a szezonzáróra

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending