Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP: Sebestyén idén már nem indul a 125-ben

Peti mostantól a Moto3-ra koncentrál, már idén a spanyol bajnokságban tesztel

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Faster Management

Hosszas tárgyalások után ma végleg eldõlt, hogy Sebestyén Péter nem folytatja a MotoGP 2011-es sorozatában, a 125cc kategóriában a versenyzést. Helyette minden erejével a jövõre induló Moto3 kategóriára koncentrál, melyben – a Spanyol Bajnokság keretein belül – már ebben a szezonban kipróbálhatja magát.

Miután Peti a Misano-i versenyhétvégén közös megegyezéssel felbontotta szerzõdését addigi csapatával, a Caretta Technologyval, a menedzsment rögtön tárgyalásokba kezdett, hogy a Right Guard Racing motorsport program fiatal versenyzõje be tudja fejezni a szezont egy másik csapat színeiben.

Az alapvetõ szempont egy olyan istálló megtalálása volt, ahol a legjobb technikai feltételekkel versenyezhet Peti, hiszen ebben az évben rengeteg technikai gonddal küzdött, ami hátráltatta fejlõdését. Nem könnyû feladat a szezon második felében a legjobb csapatok egyikéhez bekerülni, és mivel ez nem sikerült, a menedzsment és Peti úgy határoztak, hogy inkább a jövõre induló Moto3 kategóriára koncentrálnak.

Roberto Favaro sportigazgatóként, Stefano Favaro pedig projektvezetõként vett részt ugyanis a Sherco MR3 GP11 elnevezésû projektben, melyben Franco Moro híres olasz mérnökkel együtt kifejlesztettek egy új Moto3 kategóriájú motort, és melynek keretein belül 2012-ben saját csapattal indulnak a kategóriában. A Spanyol Bajnokság utolsó két futamán kezdõdnek tulajdonképpen a hivatalos tesztek, ekkor lesz alkalmuk a jövõre induló pilótáknak kipróbálni a gépeket. Tehát – ha nem is a 125cc kategóriában – már nem kell sokat várni, és újra nyeregben láthatjuk a mindössze 17 éves Sebestyén Petit.  


Roberto Favaro és Peti is bizakodó a jövőre nézve

„Amikor eldõlt, hogy nem folytatom a szezont, elõször eléggé elcsüggedtem, szerettem volna egy igazán jó csapatnál kiprób álni magam. Most viszont már teljes mértékben a Moto3-ra koncentrálok. Annak pedig külön örülök, hogy ezúttal a többiekkel együtt kezdem. Az idei szezonban, a 125cc kategóriában késõbb kapcsolódtam be a versenysorozatba, értékes tesztelési lehetõségeket veszítve így az elején” – nyilatkozott Sebestyén.

„Mondjuk azt, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet. Sajnálom, hogy így alakult ez az év, megszenvedtünk a motor technikai gondjaival, de ettõl függetlenül Peti azért sokat tanult. Megismerte ezt a közeget, a pályákat, felvehette kicsit a ritmust. És természetesen nagyon örülök, hogy jövõre saját csapattal versenyezhetünk az újonnan induló kategóriában. Izgalmas év lesz
” – mondta a menedzser, Roberto Favaro.


Peches szezon volt, valószínűleg jól döntöttek Petiék, hogy szakítottak a KTM-es csapattal

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending