Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

MotoGP Sachsenring: Felgyorsult a Repsol Honda csapata!

Féltávhoz érkezett a MotoGP mezőnye, a Honda pedig kiegyenlítette az erőviszonyokat a szünet előtt!

Published

on

motogp sachsenring 2015
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A múlt hétvégén Németországba látogatott a MotoGP sorozata, ahol az idei kilencedik versenyhétvégére került sor. Marc Marquez számára a Yamaha hat futamon át tartó sikersorozatának megtörése volt a cél, a gyors sachsenringi pálya pedig ideálisnak tűnt ehhez. A két Repsol Honda el is foglalta az első két rajtpozíciót (Marc Marquez és Dani Pedrosa sorrendben), míg melléjük Jorge Lorenzo fért be az első sorba. A második sort Andre Iannone kezdte, aki mögé nagy meglepetésre Jonny Hernandez kvalifikálta magát a Pramac Ducatival. Valentino Rossi csak a második sor végén kapott helyet, így ismét iparkodnia kellett az első körökben, nehogy leszakadjon az élbolyról.


Napsütötte aszfaltcsík várta a versenyzőket vasárnap, a futam rajtját pedig Pedrosa kapta el a legjobban. A spanyol úgy tűnt, hogy elsőként fordulhat el, ám az első kanyarkombinációban hirtelen Marquez szúrt be mellé, sőt Lorenzo pedig kívülről motorozta őt körbe – a sorrend így Lorenzo, Marquez, Pedrosa lett. Iannone a Ducatival nem bírta tartani az Yamahák és a Hondák tempóját, így miután Rossi megelőzte őt, saját tempójában magányosan találta magát az ötödik helyen. Csapattársa Dovizioso rosszul kapta el a rajtot, és a 12-ik helyről próbálta magát felverekedni, ám végül a nyolcadik helyről bukott, és feladta a versenyt. Rosszul alakult a verseny Hernandez számára is, aki habár az első kanyarokban még magabiztosnak tűnt lágyabb abroncsának köszönhetően, később folyamatosan hátraesett, sőt még a 10 hellyel hátrébbról rajtoló csapattársa is megelőzte őt, és végül csak a 12-ik helyen ért be.


Az élen izgalmas boly alakult ki, melyet a gyári Yamaha és Honda versenyzői alkottak. Szinte egyszerre történt meg a két előzés: Marquez az élre állt, Rossi pedig feljött a harmadik helyre. Lorenzo nem tudta tartani a címvédő tempóját, így az hamar elnyúlt tőle. Rossi ezt időben érzékelte, és támadni kezdte csapattársát a második pozícióért. A doktor látványosan gyorsabb volt, Lorenzo megpróbált visszatámadni, de Rossinak végül sikerült megelőznie őt. A Yamaha spanyolja nem bírta tartani csapattársa tempóját, és miután elkezdett tőle leszakadni, a nyakába kapta Pedrosa-t. Lorenzo próbálta védeni pozícióját, de végül fel kellett adnia azt, Pedrosa is megelőzte őt. Lorenzo ezután igyekezett még lőtávolban motorozni, ám egy idő után teljesen leszakadt, és megbékélt a negyedik pozícióval.


Valentino Rossi ezúttal nem került harcba az ifjú címvédővel, Marquez végig biztonságos előnnyel motorozott, és végül meg is nyerte a futamot. Mögötte Rossi és Pedrosa küzdöttek az ezüstéremért, mindketten stabilan motorozva az utolsó körökben is. Pedrosa néhány körön keresztül szorosan a doktor mögött motorozott, majd megelőzte őt. Ezután Rossi vált az üldözővé, és a Yamaha sokáig versenyképesnek is tűnt, ám Pedrosa az utolsó két körben beindította a rakétákat, és magabiztosan ért be a második helyen. Izgalmaktól mentes ötödik helyen érkezett be Iannone, akire nem ért fel a remek tempóban motorozó Bradley Smith.


Rossi továbbra is tartja sikersorozatát, miszerint az idei futamok mindegyikén sikerült dobogóra állnia, így még mindig vezeti a pontversenyt. Az olasz előnye 13 pont csapattársával szemben, ám aki a hétvégén 9 pontot hozott rajta az Marquez. A címvédő így 65 pontra csökkentette hátrányát, ami 9 forduló alatt nem behozhatatlan, mégis a realitás talaján maradva esélytelennek tűnik. A spanyol számára néhány hibára lenne szükség a doktor részéről, bár sokat segíthet neki csapattársa és Lorenzo javulása is. A versenyzők most egy kis szünetet tartanak, ám reméljük a folytatás izgalmas lesz. A Honda kiegyenlíteni látszik az erőviszonyokat, bár ez a versenypálya mindig feküdt az RCV-nek. A következő futamra augusztus 9-én kerül sor, a helyszín USA, Indianapolis.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending