Connect with us

Hírek

MotoGP: Rossi ismét élete legjobb formájában?

Rég láthattunk ennyire izgalmas küzdelmet a győzelemért, a szezonnyitó remekül sikerült Katarban!

Published

on

motogp katar 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG
A Moto2 és Moto3 futamai már megalapozták a katari éjszaka hangulatát, ám ezúttal a királykategória küzdelmein sem kellett bealudnunk! Ahogy már az időmérő is mutatta, az erőviszonyok némileg kiegyenlítődtek, és a Ducati motorjai felzárkóztak a Honda és a Yamaha tempójára.

Dovizioso szerezte meg az első rajtkockát, ám a két Repsol Honda állhatott mellé az első sorban

Hová tűntek a Hondák?

A Repsol Honda pilótái, Pedrosa és Marquez az első sorból várhatták a rajtot, ám az első rajtkockát Dovizioso-nak sikerült megszereznie. Hiába volt remek rajtpozícióban a Honda két spanyolja, a rajt után el is tűntek a mezőnyben. A címvédő Marquez mintha első rajtján szerepelt volna, és egész a mezőny legvégére esett vissza. Ezután a spanyol viszont sietni kezdett – olyannyira, hogy nekiment Bautistának, akinek még a fékcsövét is elszakította. Az első kanyaros baki után viszont világbajnokhoz méltóan motorozott, és átugorta a mezőny nagy részét, így végül csapattársa előtt, az ötödik helyen végzett.

Dani Pedrosa váratlanul elhagyja a MotoGP-t?

Pedrosa szögre akasztja a bukót?

A Repsol Honda másodszámú pilótája elmondta, már egy éve nem érzi jól magát a motoron karfájdalmai miatt, melyek e futamon is hátráltatták. A spanyol karját már kétszer műtötték, az orvosok pedig további műtétet már nem javasolnak, így talán a visszavonulás lenne az okos megoldás. A csapat még bízik a versenyző felépülésében, de a háttérben már keresik a lehetséges utánpótlást. Izgalmas lenne, ha a Hondának sikerülne meggyőznie a kétszeres világbajnokot, Casey Stonert a visszatérésről – aki egyre gyakrabban teszteli a gyártó versenymotorjait, sőt jelenleg a suzukai 8 órás viadalra készül.

DesmoDovi és a Ducati csapat igazán szorgos volt a télen, és egy győzelemre esélyes motorral álltak rajthoz. Stoner óta senki sem volt ilyen gyors a Ducatival!

Újra Ducatik a dobogón

Mikor láthattunk utoljára két Ducatit a dobogón? Az első kanyarban az első négy motorból három a vöröseké volt, így sejteni lehetett, hogy esélyesek a győzelemre. Az álmokat először Lorenzo foszlatta szét, aki hamar az élre állt, majd Rossi is begyorsult. A két gyári Yamaha és Ducati magasan kiemelkedett a mezőnyből, és régóta nem látott parádés küzdelmet mutattak be. Úgy tűnt Lorenzo kézben tartja az eseményeket, ám Dovizioso a célegyenesben néha úgy kerülte ki őt, mintha a Yamaha sebváltója ötödik fokozatban ragadt volna! Lorenzo gumitaktikájával viszont kivonta magát a győzelemért folyó harcból, és Iannone is belassult.

A Doktor már tavaly is parádésan motorozott itt, ezúttal viszont nem érte be ezüstéremmel!

Rossi újra csúcsformában!

A Doktor még mindig a régi, és ezt a futam második felében egyértelműen igazolta. Rossi szépen felzárkózott az első hármasra, majd fokozatosan lépett előre, és az utolsó kört már ő kezdte az élen. Dovizioso és a Ducati rajongók ekkor még reménykedhettek, mert hiába nem használhatták a vörösek a keményebb hátsó gumit, a köridők még mindig versenyképesek voltak. A fiatalabb olasznak azonban nem sikerült az utolsó kanyarban rátapadnia a kilencszeres világbajnokra, így a magasabb végsebesség ellenére is 174 ezred másodperccel elmaradt a győzelemtől. A Ducati viszont így is ünnepelhetett, mivel a véghajrában Iannone feljött a harmadik helyre, így mindkét gyári versenyzőjük felállhatott a dobogóra!

Dovizioso talán győzelemben reménykedett, ám így is elégedett versenyzők álltak a dobogóra! Az elmúlt években gyakori volt a hármas spanyol dobogó, ezúttal viszont az olaszok foglalták el azt!

Habár Katar nem mindig ad tiszta képet az erőviszonyokról, úgy sejtjük ez az év izgalmasabb lehet a tavalyinál. Marquez és a Honda még mindig erős, de ezek már nem elegek ahhoz, hogy kijavítsa nagyobb hibáit is. A Honda, a Yamaha és a Ducati is esélyesként indulhat a futamgyőzelmekért, erre pedig igazából azóta nem volt esély, mióta Stoner otthagyta a vörösöket. Bíztatóan kezdett a Suzuki is, míg az Aprilia csupán próbálja felvenni a tempót, ahogy azt vártuk. A legjobb szatellit motoros Cal Crutchlow lett a hetedik helyen, bár ezúttal szerencsére az élboly kapta a legnagyobb figyelmet. Izgatottan várjuk a folytatást!

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending