Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP: Lorenzo vagy Pedrosa?

Az eseménydús maláj GP után valamivel nagyobb lett az esély a szoros végjátékra…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Túl vagyunk a MotoGP idei 16. futamán, a sepangi fordulón, ami kétség kívül az egyik legeseménydúsabbra sikerült verseny volt. Elcsúszó rajt, elcsúszó versenyzők, 13 kör után lefújt verseny – címszavakban ez volt a maláj futam.

A királykategóriában Jorge Lorenzo rajtolt a pole pozícióból, és elsőségét sokáig sikerült is megtartania, de végül Dani Pedrosa (bravúros módon) megelőzte, és vissza sem adta a vezető helyet. Casey Stoner hol több, hol kevesebb üldözővel a háta mögött, de végig tartotta a harmadik pozíciót, Valentino Rossi viszont hibázott, a bakit követően a 9. helyre csúszott vissza, végül az 5. helyre sikerült feltornásznia magát, közvetlenül márkatársa, Nicky Hayden mögé.

A leintést követően – bár hivatalosan kellett volna egy második futamot tartani – az idő továbbra sem akart javulni, sőt, így a befutó sorrend maradt Pedrosa- Lorenzo-Stoner. Előbbi kettő között így még tovább csökkent a pontkülönbség.   

Az összetett listát tehát most a spanyol Jorge Lorenzo vezeti a maga 330 pontjával, mögötte pedig földije, Dani Pedrosa áll 307-tel. A bronzérmes hely jelenleg Casey Stoner-é, aki 213 pontot gyűjtött össze az idén. Rossi Doktor jelen pillanatig csak 148 pontot tudott összegurulni, ami a 6. helyre elég.     


Pedrosa nagyon örülne Ausztráliában vagy Valenciában egy Jorge-hibának…


Vale két futammal a vége előtt a hatodik, tavaly hetedik lett az év végén – pontegyenlőséggel a pontosan egy éve (október 23-án) versenybalesetben elhunyt Marco Simoncellivel…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending