Connect with us

Hírek

MotoGP Jerez: Lorenzót még nem kell nyugdíjazni!

Túl vagyunk a MotoGP sorozat negyedik futamán!

Published

on

motogp jerez 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Első európai fordulóként, Jerez mindig kellemes helyszín a versenyzők és a szurkolók számára. A Moto 2 és Moto 3 futamai meg is adták az alaphangot, főként mivel mindkét futamon volt egy-egy őrült utolsó kanyaros támadás, bár egyik alkalommal sem lett eredményes. Hasonló izgalmakra számítottunk a királykategória versenyén is, ám ezúttal a kemény test-test elleni csaták elmaradtak az élen.

Jorge Lorenzo (99), a Yamaha spanyol versenyzője rosszul indította az évet, hazai futamán viszont keményen odatette magát! A negyedik szabadedzés kivételével mindent vitt, és meglepően könnyen szerezte meg a pole pozíciót is. Az első sorból rajtolhatott Marquez és Iannone is, ám Lorenzo győzelme nem volt veszélyben, így saját tempóját motorozva gyűjthette be idei első diadalát. A futam után kis híján megismételte 5 évvel ezelőtti úszását a pálya széli tóban, ám odaérve meggondolta magát – bőrruhában nem lehet egyszerű kiúszni.

Sokan várták Marquez és Rossi párharcának folytatását, ám az ezúttal elmaradt. Valentino Rossi (46) az ötödik helyről gyorsan feljött a harmadikra Yamahájával, és sikerült közelednie a második helyezett Marquezhez. Mint kiderült, Marqueznek fájdalmai voltak törött kisujja miatt, így volt néhány pihentető köre. Ám amikor a doktor közeledni kezdett hozzá, sikerült gyorsabb tempóra kapcsolnia, így az első hármas ezúttal unalmasabb motorozást mutatott be.

Cal Crutchlow (35) meglepően sok figyelmet kapott a hétvégén, sokat volt a képernyőn. Az LCR Honda brit versenyzője ezúttal ugyan nem állhatott fel a dobogóra, de a negyedik helyet simán hozta. Érdekes lett volna látni, hogy Dovizioso fel -e tudja venni ellene a kesztyűt, ám a Ducatik ezúttal nem remekeltek.

Habár Andrea Iannone az első sorból indulhatott, egy rosszul sikerült rajt után sem motorozta az élboly tempóját, így esélye sem volt harcolni a dobogóért. Crutchlow tempóját sem sikerült tartania, ám a végén egész közel került az ötödik helyezett Pol Espargaróhoz, megelőzni viszont nem tudta. Ennél is rosszabbul járt csapattársa, Andrea Dovizioso (04) ugyanis két hiba után a mezőny végéről kezdhette a felzárkózást. A Ducati mintha fékproblémákkal küszködött volna, ugyanis Dovi rövid időn belül két féktávot mért el. Az eset után azonban jó tempót motorozott, és habár nem jött fel az ötödik helyig, mint Marquez a Katarban, a kilencedik hellyel így is sok pontot sikerült megmentenie. A Desmosedici tempója ezúttal amúgy sem tűnt erősnek, így a hibák nélkül is valószínűleg csak a negyedik-hetedik helyek között végezhetett volna.

Míg Marquez (93) hétvégéje ezúttal jobban alakult, Hiroshi Aoyama Ismét katasztrofálisan zárta azt. Csupán a tizenhatodik helyről rajtolhatott a Repsol Hondával, a futamon pedig csak a kavicságyban láthattuk fetrengeni. Bízunk benne, hogy Dani Pedrosa már részt tud venni a két hét múlva esedékes francia futamon, mivel a csapat nem kíván mást keresni a japán pótversenyző helyére.

Bizakodunk, hogy Lorenzo feltámadása nem csak egy futamra szólt, és szereplése izgalmakat hoz a bajnoki tabella alakulásába. Rossi továbbra is maradt az élen, és Dovizioso is megőrizte második helyét, hála felzárkózásának a futamon. Lorenzo ezzel a győzelemmel feljött a harmadik helyre, lemaradása csupán 20 pont, még a rossz szezonkezdet ellenére is. Marquez is már befért Iannone elé, és a címvédő elégedett lehet e heti ezüstérmével, ugyanis sérülése végett könnyen pontokat veszíthetett volna.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending