Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

MotoGP Indianapolis: Marquez lett Amerika királya!

A címvédőnek nem volt könnyű versenye, végül mégis sikerült a dobogó tetejére állnia!

Published

on

motogp indianapolis 2015
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Mint írtuk, Marquez ismét gyors, a spanyolnak sikerült magára találnia a szezon második felére, így újra elkezdheti nyerni a versenyeket. Persze ezt a Yamaha két versenyzője igyekszik megakadályozni, a Repsol Honda viszont ismét versenyképes motornak tűnik.
Indianapolis az idén kissé szeszélyes időjárási körülményeket hozott, ám végül a versenyzők slick abroncsokon teljesíthették a kvalifikációt és a futamot is. A pálya a Hondáknak kedvezett, így az első két rajtpozíciót Marquez és Pedrosa bérelték ki. Melléjük az egész hétvége folyamán remek köridőket motorozó Jorge Lorenzo került, Rossi viszont csupán a harmadik sorból várhatta a rajtot. Gyengélkedtek a gyári Ducati versenyzői is, Iannone a hetedik helyre kvalifikálta magát, a legjobb Ducatis viszont a Pramac színeiben motorozó Petrucci lett (5. hely).


Vasárnap a tartalékmotorok esőgumikat kaptak, és folyamatosan járatták őket, mivel az esőfelhők a pálya közelében körözgettek. A versenyzők viszont nem számoltak az esővel, így kemény abroncsokon indultak, mivel az amerikai aszfaltcsík nem kíméli a gumikat. A rajtot Lorenzo kapta el legjobban, aki beugrott a két Honda elé, és átvette a vezetést. Meglepetésre mögéjük Andrea Iannone jött fel a negyedik helyre, míg Rossi csak a hatodikra lépett előre.


A doktor persze nem tétlenkedett, pontosan tudatában volt, hogy sietnie kell, különben kemény pontokat veszíthet üldözőivel szemben. Rossi így hamar átugrotta Smith-t, körökkel később pedig Iannone mellett is elmotorozott. Az élen így (nem meglepően) a Yamaha és a Honda versenyzői motoroztak, ám a négyes boly helyett két párharc alakult ki.
Pedrosa-t majdnem megilleti egy dicséret, ám Dani nem tudott csapattársához hasonló tempót motorozni, és végül lecsúszott a dobogóról. Pedig a spanyol nagy szívességet tehetett volna Marqueznek és Lorenzo-nak, komoly pontokat vehetett volna el a doktortól, de hiába igyekezett visszaszerezni a harmadik pozíciót, Rossinak sikerült túljárnia az eszén – ezzel nem tört meg a tabellát vezető olasz sikerszériája, és ismét dobogós helyen végzett!


Míg a harmadik helyért folytatott harcot egy Yamaha nyerte, az élen másképp alakult. Marquez az egész futam során szorosan követte Jorge M1-esét, és nem tudhattuk, vajon tudna-e gyorsabb köröket motorozni. A választ három körrel a vége előtt kaptuk meg, amikor a címvédő az egyenesben megelőzte riválisát, és olyan stabil köröket motorozott a célvonalig, hogy annak esélye sem volt visszatámadnia. Úgy tűnik Marquez okosan motorozott, talán ha a futam felénél áll az élre több másodperccel is beérhetett volna Lorenzo előtt, ám a szemerkélő eső, és Indy durva aszfaltja miatt biztonságosabbra vette a figurát – ami végül kifizetődött.


Mindhárom dobogós elégedettnek tűnt a leintés után, még Lorenzo sem búslakodott – valószínűleg sejtette, hogy vezetése csak ideiglenes volt a futam során. Érdekes lett volna látni, Rossi esélyes lett volna-e a győzelemre, ha mondjuk a harmadik/negyedik helyről rajtolt volna. Valószínűleg nem, mivel Lorenzo az egész hétvége folyamán gyorsabb volt nála, és ezt a doktor is beismerte nyilatkozatában. A bajnokság állása így nem változott drasztikusan, bár Lorenzo 9 pontra csökkentette előnyét, Marquez pedig feljött az összetettbeli harmadik helyre.


Technikai problémák akadtak tv közvetítés során, vagy csupán az amerikaiak szórakoztak kicsit? A rajt előtti virtuális rajtrácson Laverty megkapta Stoner profilképét, sőt még az ausztrál színekben pompázó 27-est is feltüntették, holott az ír rajtszáma az 50-es. Hasonlóan komoly bakit láthattunk a leintés után, amikor a verseny előtt bajnoki pontállást mutatták, nem pedig az aktualizáltat. Ritka hibák, de ilyen is megtörténik 2015-ben.
A következő versenyig nem kell sokat várnunk, ugyanis a hétvégén már Csehországban körözgetnek a versenyzők!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending