Connect with us

Hírek

MotoGP Austin: Marquez az érinthetetlen?

Túl vagyunk a MotoGP idei második futamán, a vb pontverseny pedig egyenlőre izgalmasan alakul!

Published

on

motogp austin 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG


Marquez újra a csúcson
A címvédő spanyol a hétvégén nem talált legyőzőre, a pole után a győzelmet is könnyedén bezsebelte. Harmadszor tartottak futamot Texasban, és eddig minden alkalommal a Repsol Honda ifjú bajnoka diadalmaskodott, így a pálya egyeduralkodójává vált. Vajon a szezonnyitó katari futamot is ilyen simán behúzta volna, ha nem hibázik a rajtnál?


Dovizioso kevesebb üzemanyaggal is dobogón
Habár a Ducatik ezúttal nem voltak esélyesek a győzelemre (Marquezen kívül senki sem), a csapat teljesítményén nem hagyott nyomott a versenytávon elhasználható üzemanyag csökkentése. Dovizioso remekül rajtolt, és az első körökben vezette a nagydíjat. Később Marquez, Rossi, sőt még Iannone is megelőzte őt, de DesmoDovi beosztotta abroncsait, és visszatámadott.


Rossi még mindig a legjobb Yamahás
Valentino Rossi ezúttal is izgalmas csatába keveredett Andrea Doviziosoval, aki a véghajrában visszavette tőle a második helyet. A doktornak az előző futamon bevált a keményebb keverékű első abroncs, ezúttal viszont épp ezzel akadt problémája a futam végén. A Yamaha olasz pilótája viszont még így is simán verte spanyol csapattársát. Habár Lorenzo a tavalyinál jobb formában kezdte az évet, a kétszeres bajnok nem tudja felvenni a versenyt Rossi ellen.

Rossi maradt a tabella tetején
Habár még csak két futamon vagyunk túl, a bajnokság pontversenye izgalmasan alakul. Rossi csupán egy ponttal előzi meg Doviziosot, de Marquez lemaradása is csak 5 pont. Az újonc csapatok közül szépen gyűjti a pontokat a Suzuki, melynek versenyzői a nyolcadik és a kilencedik helyeken értek célba Austinban. Nem alakulnak ilyen jól a dolgok az Aprilia alakulatánál, ahol Bautista nehezen, de megszerezte a csapat első pontját.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending