Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP: a hétvégén újra szurkolhatunk magyarnak

Gyutai Adrián célja egyértelmű: megfutni a Moto3 időmérőn a limitet, és vasárnap befejezni a versenyt. Utoljára magyar pilóta 2011-ben szerepelt a Grand Prix sorozatban

Közzétéve

ekkor

gyutai adrian moto3 misano
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Eddigi pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll Gyutai: a 24 éves paksi versenyző ugyanis a hétvégén rajthoz állhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság misanói futamán a Moto3-as kategóriában az olasz TVR Vitali csapat pilótájaként.

Adrián azzal érdemelte ki ezt a kivételes lehetőséget – a vb-sorozatban (akkor még 125-ben) utoljára 4 éve versenyzett magyar, Sebestyén Péter személyében –, hogy a Dunlop Italia kérésére még június végén Misanóban tesztelt a TVR Vitali csapatnál egy Moto3-as vb-motort, a cég abroncsait, illetve az általuk kifejlesztett vázat. Az akkori gyakorláson a magyar pilóta több mint 120 kört tett meg, többfajta gumit kipróbált, és a telemetriai adatok alapján minden szempontból hasznos munkát végzett. Ennek köszönhetően ajánlották fel neki, ha megkapja a szabadkártyát: a csapat színeiben elindulhat a szeptember 13-i vb-futamon.

.
Adrián tehát megkapta a “vadkártyát”, és olasz valamint magyar szponzorok segítségével az anyagi háttér is összeállt, így immár nincs akadálya annak, hogy 2013 legeredményesebb magyar férfi motorosa debütálhasson a világbajnokságon. A már a hét eleje óta Misanóban tartózkodó Adrián augusztusban is tesztelt a verseny helyszínén, így nem tartja kizártnak, sikerül teljesítenie az önmaga által támasztott elvárásokat.


„Még mindig nagyon nehéz elhinni, hogy tényleg rajthoz állhatok a misanói vb-futamon. Ezzel a legnagyobb álmom vált valóra. Nagyon köszönöm a menedzseremnek a rengeteg munkát és odaadást, a családomnak és a barátnőmnek, hogy a legnehezebb pillanatokban is mellettem álltak, és természetesen hálás vagyok a régi és új a szponzoraimnak, akik jelentős anyagi áldozattal hozzájárultak ahhoz, hogy bemutatkozhassam a Moto3-as vb-mezőnyben. Egyet ígérhetek, hogy nagyon keményen fogok végig dolgozni, hogy elérjem a csapattal együtt kitűzött közös célunkat, és kvalifikáljam magam a futamra, és ha ez sikerül, akkor vasárnap célba érjek a versenyen. A világ legjobbjai ellen debütálok a világbajnokságon, és szeretném a hétvége minden percét kihasználni arra, hogy a lehető legtöbbet tanulhassak tőlük. Bízom abban, hogy vasárnap meglátom a kockás zászlót, és a teljesítményemmel nem okozok majd csalódást” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Mindenesetre nem lesz egyszerű dolga, hiszen 2013-tól a hatszázasok között indul – idén az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategóriájában versenyez – így rövid időn belül nemcsak azt kellett megoldania, hogy megismerkedjen a legmagasabb szintű technikával, hanem azt is, hogy tökéletesen visszaszokjon a kisebb kategóriához.
A Magyar Motorsport Szövetség minden segítséget megadott Adriánnak ahhoz, hogy rajthoz állhasson a szeptember 13-imisanói vb-futamon.


“Talmácsi Gábor világbajnoki címmel is gazdagított pályafutása, illetve ifjabb Tóth Imre korábbi, Sebestyén Péter 2011-es szereplése óta sajnos nem volt lehetősége egyetlenegy magyar versenyzőnek sem, hogy megmérettessen a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Sokáig úgy tűnt, számunkra nem is fog egyhamar kisütni a nap, ám most az egyik legtehetségesebb versenyzőnk kiharcolta magának a lehetőséget. Adrián misanói indulása remélhetőleg csak a kezdet lesz a számára, és a teljesítményével képes lesz megragadni a világ legjobbjai között. Mostani debütálása egyben azt is jelenti, ugyan kevesen vagyunk, de immár ismét mindenhol megtalálhatóak a magyar motorosok” – közölte Hermann Henrik, a MAMS elnöke.

Gyutai Adrián (Moto3) hétvégi programja

Szeptember 11., péntek
9.00 – 9.40 1. szabadedzés – Digisport1 élőben
13.10 – 13.50 2. szabadedzés – Digisport2 élőben
Szeptember 12., szombat
9.00 – 9.40 3. szabadedzés – Digisport1 élőben
12.35 – 13.15 időmérő – Digisport2 élőben
Szeptember 13., vasárnap
8.40 – 9.00 warm up
11.00 – futam – Digisport2 élőben

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending