Connect with us

Hírek

MotoGP – Lorenzo: egy tökéletes nap! (frissítve)

Dani Pedrosa szombati pályacsúcsa után vélhetően kevesen gondoltak volna arra, hogy a vasárnapi nap a Yamaháé lesz Barcelonában, és nem a Repsol Honda egyik motorosa fogja nyerni a Katalán Nagydíjat…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Hogy a Yamaháé volt-e valóban a nap, vagy Jorge Lorenzo nyújtott valami egészen extrát, az jó kérdés, de ami biztos, a világbajnoki címvédő zsinórban második futamgyőzelmét aratta.

Lorenzo álomrajtot vett a katalán futamon, és a 3. rajtkockából kilőve az 1. helyen fordult el az 1. kanyarban. Innentől pedig nem volt kegyelem, a Yamaha spanyol klasszisa végig száz százalékon és végig a legapróbb hiba nélkül ment, és noha Dani Pedrosa és Marc Marquez egy darabig szívósan tapadt rá, ám a végén ők is leszakadtak, Lorenzo egyedül maradt elöl, és behúzta idei harmadik futamgyőzelmét. Az összetettben ugyan továbbra is Pedrosa vezet, de Lorenzo hátránya már csak 7 pont hondás riválisával szemben, és ráadásul most egy olyan futamon tudott nyerni, ahol előzetesen a Hondát tartották esélyesebbnek.

Volt is öröm rendesen Lorenzo részéről a leintést követően, Rossi viszont megint picit háttérbe szorult spanyol csapattársa remeklése mellett. A 4. hely nem rossz a kilencszeres világbajnoktól, de különösebben jónak sem nevezhető, tekintve, hogy a csapattársa egy hasonló technikával megnyerte a versenyt. A Doktor ugyanakkor nem kesereg, továbbra is a legnagyobb alázattal áll a versenyzéshez és az elvégzendő munkához, és bízik benne, hogy hamarosan a Lorenzo, Pedrosa, Marquez trióval is fel tudja venni a versenyt. A többieket ma már kipipálta.


Jorge Lorenzo, 1. helyezés:

„Egy tökéletes nap. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy nyerhetek. Tudtam, hogy lesz némi esélyem rá, de nem annyi, mint Mugellóban, ahogy sokkal biztosabb voltam a győzelmemben. Fizikálisan nagyon nehéz dolgunk volt, mivel ez volt az év legforróbb versenye. Végig száz százalékon nyomtam a verseny során, mert bármilyen hiba egy katasztrófával ért volna fel. A rajtnál meglepődtem, mert azt vártam, hogy Calt fogom megelőzni, de végül Dani mellett is sikerült elmennem. Ebből előnyt húztam, és megpróbáltam kiépíteni egy előnyt, de ez nem volt elég ahhoz, hogy meglépjek. Dani végig ott volt mögöttem, és jót játszottunk egymással. Egyszer fél másodperc volt az előnyöm, aztán a következő körben két tized, néha elléptem picit tőle, de a következő körben mindig egyből visszajött rám. Végül, köszönhetően annak, hogy mentálisan erős voltam és sosem adtam fel, az utolsó öt körben meg tudtam picit lógni tőle, ami elég volt a győzelemhez. A lánya, aki a bukósisakom festését tervezte, Anna Vives, híres Spanyolországban. Ő egy jelképe annak, hogy a Down szindrómával élő emberek sokkal többre képesek annál, mint azt az emberek gondolnák róluk. Szerintem nagyon eredeti és színes volt a festés, amit létrehozott, ezért nagyon büszkén viseltem, és örülök, hogy együtt osztozhattam vele a győzelmi örömön a pódiumon”

Valentino Rossi, 4. helyezés:

„Szerettünk volna felérni a dobogóra, és meg is próbáltunk mindent. Ez most nem sikerült, de ezzel együtt azért elég jó versenyünk volt. A szerencsétlen eseteket, különösen Mugellót leszámítva futamról futamra fejlődünk, és egyre jobban uralom a motort. Még van néhány terület, ahol kihívásokkal küzdünk, főleg a versenyek első része, ahol még nincs meg a megfelelő beállításom ahhoz, hogy a maximumon hajtsam. Néhány kör elteltével viszont egészen jóvá válik a tempónk, és nem vagyunk messze a leggyorsabbaktól. Jó munkát végzünk, és most jön ez a két tesztnap, ahol megpróbálunk majd még tovább javulni. Nem adjuk fel, újabb lépést fogunk tenni előre, és már most sem vagyunk messze az elejétől”

Írta: Borbás Bálint (p1race)

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending