Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP 2012: Indiai Nagydíj?

Jövőre valószínűleg a távol-keleti ország is rendezhet GP-futamot (videó)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

2012-től valószínűleg nem csak az új, négyütemű Moto3-mas kategória jelenti majd az újdonságot a gyorsasági motoros világbajnokságon, hanem például az indiai versenyhétvége is.

Mára a világbajnokság fogalma szinte tényleg az egész világra kiterjedő versengést jelenti, napjainkban a VB a motorsportok terén már rég nem csak Amerikára, Európára és Ausztráliára korlátozódik. A MotoGP jogait birtokló szervezet, a Dorna is igyekszik olyan új piacokat bevonni az üzletbe, amelyek gazdaságosan ki tudnák szolgálni a grand prix-t, népszerűsítve ezzel a motorversenyzést és a világbajnoki sorozatot az adott országban.

Ilyen helyszínek például a “száguldó cirkuszból” már ismerős Abu Dhabi vagy Szingapúr, vagy ez esetben India, akiknek a jövőben versenyzőjük és csapatuk is lesz – első alkalommal a nemzetközi motorversenyzés világában. A dolgok jelenlegi állása szerint a Greater Noida-i pálya az idei Forma-1-es “főpróba” után nagy valószínűséggel 2012-re bekerül a MotoGP versenynaptárába is. Az 5.14 kilométeres aszfaltcsík egyébként már átment egy vizsgán, amely lehet, hogy motoros-VB szempontból legalább akkora jelentőségű, mint a F-1-es futam tapasztalatai. Ha úgy tetszik, leDoktorált az új ázsiai helyszín, ugyanis Valentino Rossi az áldását adta a létesítményre, tavalyi yamahás indiai promóciós túrája keretein belül. Az, hogy Vale-nak tetszik az ötlet, az a megvalósítás szempontjából többet jelent, mint gondolnánk: ha a véleménye nem is szent, de “duplán számít” a Dorna első emberénél, Carmelo Ezpeleta Úrnál… Rossi mester rákacsinthatott volna a Balatonring (helyére) is, meg kellett volna hívni az egyik nyílt napra…

Egy kis pályabemutató

Greater Noida, India: minden bizonnyal egy újabb MotoGP-helyszín

Comments

comments

Trending