Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP 2008 könyvbemutató

Csodálatos helyszínen, az Uránia moziban került sor az idei, immár harmadik MotoGP könyv bemutatójára.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Csodálatos helyszínen, az Uránia moziban került sor az idei, immár harmadik MotoGP könyv bemutatójára. A magyar gyorsasági motorsport színe-java megjelent a moziban. Közel 250 vendég, sajtós és barát volt kíváncsi az eseményre. A könyv délután négy órakor érkezett meg a helyszínre, egyenesen a Pauker nyomdából. Az est házigazdája Nacsa Olivér volt, aki köztudottan nagy motorsport rajongó és az írónő, Budur Gabriella jóbarátja.


Nacsa Olivér:

„Csodálatos ez a helyszín, remek választás volt az Uránia mozi. A könyv gyönyörű és biztos, hogy a tartalom is legalább annyira érdekes, mint a korábbi két könyvé volt.
A bemutatót Talmácsi Gergő által vágott rövidfilmek színesítették. A megnyitót a tavalyi év összefoglalójával kezdték a szervezők pontosan ott, ahol a tavalyi év befejeződött. Ezt követően a színpadon először Győrfi Alennel beszélt a házigazda.


Győrfi Alen:

„Számomra teljes meglepetés volt a könyv. Amikor elkészültek belőle a belső oldalak, Gabi megszerette volna mutatni, de nem akartam látni csak az egész könyvet. A korábbi két könyvet is kiolvastam és számomra is rengeteg új infóval szolgált. Örülök, hogy rólam is van benne szó, mert így amit elértem annak biztosan marad nyoma és ráadásul a családom segítségéről és támogatásáról is megemlékezett Gabi. A vendégek nagyon jófejek voltak. Volt, aki még a személyi igazolványát is aláíratta velünk.

Tóth Imre:
„Én minden évben örülök, hogy itt lehetek a könyvbemutatón. Ha lesz 2009-es arra is szeretnék jönni. -mondta nevetve Tóth Imre. Annak külön örülök, hogy apu kapta az egyik Életek másodpercekért díjat. Rengeteget dolgozik a csapattal és Gabinak köszönhetően végre az ő munkáját is díjazták, ami nagyon fontos és nagyon örülök neki.”


Talmácsi Gábor:

„Gabit mindenki szereti kint a világbajnokságon. Keményen dolgozik és mindig mindenhol ott van. A mi vagyis a magyarok esetében pedig ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Gratulálok neki a könyvhöz, mert tudom, hogy rengeteget dolgozott vele. Malajziában egy szállodában laktunk és az egyik nap találkoztunk. Gabi rettenetesen fáradt volt, az asztalán kávés csészék sorakoztak. Ennek ellenére az első kérdése az volt, hogy vagyok Ausztrália után.”

A műsor végén átadásra kerültek az idei Életek másodpercekért díjak.

Budur Gabriella:
„Ezt a díjat tavaly hívtam életre. Azok előtt szeretnék tisztelegni, akik rengeteget dolgoztak a hazai motorsportért a pályán és a háttérben. Tavaly Talmácsi Gábor, Tóth Imre és Hector Barbera kapták a díjakat. Idén Id. Tóth Imre, aki a Team Toth fejeként óriási sikereket ért el a világbajnokságon. Stefano Favaro, Talma menedzserének munkáját sem lehet megkérdőjelezni. Bekó Alexandra 12 éves motorversenyző és már a Német bajnokságban is ért el sikereket. Győrfi Alen világbajnoki szerepléseiért kapta a díjat, míg a Quaestor Utazási Iroda csapata azért, mert nagy erőfeszítéseket tettek, hogy a magyar motorsport rajongók minél közelebbről megismerhessék a sorozat résztvevőit. A könyvben megszólal Rossi, Stoner, Talmácsi, West, Di Meglio és még sorolhatnám, hiszen a szezon alatt mindenkivel beszéltem. Főmérnökök mesélnek fejlesztési gondokról, edzők mondják el, hogyan dolgoztatják meg a versenyzőket a felkészülés során. Idén sem volt hiány intrikából, veszekedésből és megkérdőjelezhető szabálymódosításokról. Aki megszólal a könyvben őszintén és egyenesen, tabuk nélkül mondja el véleményét a másikról. Bízom benne, hogy izgalmas olvasmány lesz mindenki számára.
Az est közönségtalálkozóval folytatódott, ahol a vendégek találkozhattak a versenyzőkkel és az írónővel. Volt, aki Ceglédről jött el a budapesti helyszínre. A könyvet a héten már minden könyvesboltban vagy a www.motogpkonyv.hu oldalon lehet megvásárolni.

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending