Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP – Malajzia – VERSENY

Talma most nem utolsó, Balázs élete legjobbját futotta, Imi viszont még mindig szenved

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Talma most nem utolsó, Balázs élete legjobbját futotta, Imi viszont még mindig szenved

MotoGP: Talmácsi Gábor (Scot Honda Racing Team)

Szöveg és képek: Faster Management

Vasárnapra végre többen voltak a lelátókon Sepangban a Maláj Nagydíj helyszínén. A kánikula sem riasztotta el a szurkolókat, kiknek nagy része azért jött, hogy láthassa hogyan lesz kilencedszer is világbajnok Valentino Rossi. Talmácsi Gábor hosszú évekig győzelmi reményekkel érkezett egyik kedvenc versenyhelyszínére Malajziába, most más célokat fogalmazott meg, a lehető legtöbbet akarta kihozni a motorból, és annál is többet önmagából. A délelőtti bemelegítő edzésen már látszott, hogy Talma nagyon elszánt, körideje alig maradt el a kvalifikáción elérttől. A királykategória rajtja előtt hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára, melynek következtében a rajtot negyven perccel elhalasztották. A rajtrácson izzott a hangulat a versenyláztól és eső okozta gumiválasztási dilemmától.

Talmácsi a tizenhetedik helyről indult neki a huszonegy körös távnak. Jól rajtolt a magyar motoros, tartotta a lépést az előtte lévő bollyal. Ahogy száradt az aszfalt, nőt a motorok közti különbség, Talma a tizenötödik helyen motorozott hosszú körökön át. A végén, a tizennegyedik helyen ért célba, két világbajnoki pontot szerezve. A nagydíjat Stoner nyerte, Pedrosa és Rossi előtt. Valentino Rossi ezzel a harmadik hellyel megszerezte a kilencedik világbajnoki címét, melyből hetet a legmagasabb kategóriában szerzett.

Talmácsi Gábor: “Elsősorban szeretnék gratulálni Valentino Rossinak a kilencedik világbajnoki címéhez, amit csinál az fantasztikus emberi teljesítmény. Az én versenyem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a motor esőben sem volt jobb, mint szárazon. Próbáltam az előttem lévőkre tapadni, de ahogy száradt a pálya lemaradtam. A végén jobb körökre voltam képes, de nem értem utol az előttem lévő csoportot. Egy verseny van hátra ebből az évből, nagyon szeretnék bizonyítani Valenciában.”

Talma a 14-ik lett a malajziai versenyen, részletesebb eredményekért kattints ide.

250ccm: Németh Balázs (BalatonRing Team)

Szöveg és képek: BalatonRing Team kommunikáció

A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs élete legjobb eredményét érte el a maláj pályán, ahol most járt életében először, de ennek ellenére a 11. helyen ért célba. A fiatal tehetség remekül kapta el a rajtot, néhány embert megelőzött, majd rátapadt az előtte haladó bolyra. Ezután egy hibát követően utolérték üldözői, de a magyar versenyző ismét el tudott szakadni tőlük. A futam vége felé Németh Balázs észrevette, hogy az előtte haladó Aojama Szuhej hibázik, megpróbálta megelőzni, de az utolsó körökben állandósult kettejük között a különbség, így japán vetélytársát már nem tudta leelőzni. A magyar pilóta nagyon boldog, hogy Brno és San Marino után ismét pontszerző helyen végzett, és most öt világbajnoki ponttal gazdagodott. Németh Balázs nagyon várja a valenciai futamot, hiszen ezt a pályát ismeri is.

Németh Balázs nyilatkozata: „Nagyon jól kaptam el a rajtot, több embert is megelőztem, és sikerült elmennem az előttem haladó bollyal. Majd egy hibát követően beértek üldözőim, de ismét sikerült tőlük elszakadnom. Ezután észrevettem, hogy a kisebbik Aojama testvér hibázik, megpróbáltam őt is megelőzni, de az utolsó körökben állandósult közöttünk a különbség, így ez már nem sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól szerepeltem, a csapat is nagyon örült és még Jorge Martinez is megdicsért a leintés után. Már várom a valenciai futamot, mert azt a pályát ismerem, már ezres és 600-as motorral is versenyeztem ott.”

Balázs tizenegyedikként zárt Malajziában, részletesebb eredményekért kattints ide.

250ccm: ifj. Tóth Imre (Team Tóth)

Szöveg: Molnár Dénes (DennyM)

Iminek továbbra sem ad esélyt a technika. Ugyan a futőművét az Öhlins szerelőgárdája rendbeszedte a versenyhétvégét megelőző héten, így legalább fordulni lehet a kőkorszaki Aprilia-val, de motorerőben fényévekre van a többiektől. A rajtnál nagyon jól látszott, hogy mennyire lemaradt a magyar fiú és persze utána sem változott a kép. Sokat nem is szenvedett motor és motorosa, 2,5 perc után, a második körben véget ért Imi versenye.

Tóth Imi nem ért el eredményt Sepangban, további eredményekért kattints ide.

Comments

comments

Trending