Hírek

MotoGP – Bemutatták az Aprilia RS-GP17 gépét

Sam Lowes és Aleix Espergaro versenymotorjai is elkészültek. Ma volt a hivatalos bemutató

Utolsóként az Aprilia mutatta be a kész MotoGP fegyverét. A Suzukitól érkező spanyol és a Moto2-ből feljebb lépő Sam Lowes fogja terelgetni a gépeket. A teszteken a spanyol elég biztató időket futott, az angolnak még szoknia kell ezt a kategóriát. Egy biztos, hogy egyikük sem fogja vissza magát az eredmények érdekében. Az Aprilia is elkötelezte magát, hogy versenyképes gépet építsen, ezért a tél fejlesztésekkel telt Noalében.


Amit tudni kell a V4-esről:

Neve: 2017 RS-GP
A fényezést Rossi házi tervezője Aldo Drudi álmodta meg és készítette el.?
Motorblokk: Aprilia Racing V4-es építés, 81mm-es dugattyúk, visszafelé forgó főtengely, pneumatikus vezérlés, több, mint 260 lóerő!?
Elektronika: Magneti Marelli, Dorna szoftve?
Váltó: Aprilia Racing “seamless” le és fölváltás, 6 sebesség, kivehető váltótengelyek a gyors áttételcsere érdekében ?
A váz és a lengővilla alumíniumból készült ?
Felfüggesztések Öhlinstől érkeztek
?Fék: Brembo első fékrendszer 320-340 mm átmérőjű dupla karbon féktárcsákkal, hátul 255 mm átmérőjű acél tárcsa végzi a lassítási feladatokat?Gumik: Michelin MotoGP gumik

Az Aprilia rendkívül büszke eddig elért sportteljesítményére, amelyet az alábbi kisfilm is bizonyít. Szlogenük #bearacerMagyarországon az Aprilia teljes kínálatát házhoz szállítva itt tudjátok megrendelni!

Comments

comments

About the author

Benkő Zsolt

Amióta az eszemet tudom mindig minden motort ki akartam próbálni. Emlékszem még apám 350-es oldalkocsis Jawa motorjára, amikor kb 3 éves voltam azzal vitt sokszor. Ott csípődött be nekem a motorozás. Azóta mentem már szinte mindenféle motorral még Noriyuki Haga Superbike VB-s Yamahájával is Mugellon.
2003-óta vagyok motoros szakújságíró és több, mint 1000 motort teszteltem, így nagy meglepetés már nem érhet egyiken sem.
Kedvenceim városban a robogók, nagymotorok közül pedig az ezres Superbike-ok.