Connect with us
Suzuki

Hírek

A MotoGP Moto3-as alakulat junior csapatához igazol két magyar versenyző

Mérföldkő a magyar motorsport utánpótlás jövőjében: zöld út a Moto3 Világbajnoksághoz!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nemrégiben nagyszabású stratégiai megállapodást kötött a Sport&EventsAcademy és a Bester Capital Dubai utánpótlás csapat. A Bester Capital Dubai az egyetlen UAE által támogatott Moto3-as alakulat. Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, így a Spanyol Bajnokság European TalentCup (ETC) és Moto3 junior világbajnokság kategóriájában is indítanak csapatot, annak céljából, hogy kineveljék a jövő Moto3 pilótáit.

Ezeknek az utánpótlás csapatoknak az a különlegessége, hogy a MotoGP Moto3 felépítéssel azonos technikai háttér és szerelők érkeznek a spanyol bajnoki fordulókra is.

Stefano Favaro évek óta rendkívül jó kapcsolatot ápol Jose Manuel RuizGomez-el, aki a Bester Capital Dubai technikai vezetője. Korábban Sebestyén Peti is vele kezdte pályafutását a spanyol bajnokságban, debütáló évében Josette kezei alatt kiváló eredményeket ért el olyan versenyzőkkel szemben, mint például Vinales, Zarco vagy éppen Lorenzo Savadori.

A megállapodás szerint, a 13 éves Görbe Soma jövő évtől a Bester Capital Dubai ETC csapatában fog versenyezni, Fermin Aldeguer mellett.

2019-ben Rossi Moor képviselni fogja a Bester Capital Dubai színeit a CIV junior olasz bajnokság Ohvale 190 cm3 kategóriában és nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése.
2020-ban pedig ő is csatlakozni fog a Bester Capital Dubai ETC csapathoz.
Az együttműködés különlegessége, hogy Soma jövőbeli technikai háttere megegyezik azokkal a szakemberekkel, akik jelenleg JaumeMasiá-t segítik, illetve a 2019-es szezonban Andrea Migno mellett lesznek.

„Nagyon örülök, hogy itt Albeceteben egy ilyen hosszú távú megállapodást kötöttünk a Sport&EventsAcademy-vel. Biztos vagyok benne, hogy sikeres projekt lesz. 2019-ben megkezdjük az együttműködést Görbe Somával az ETC versenyzőjeként, a Bester Capital Dubai színeiben. Somán látszik, hogy nagyon tehetséges versenyző, mindenképpen fejlődnie kell, rengeteg munkánk lesz és fontos, hogy egy olyan professzionális struktúrába tudja integrálni magát, ami a szükséges technikai háttért megfelelően biztosítja számára. 2020-ban mindenképpen szeretnénk Rossi Moor-t is behozni a junior csapatba, aki egy kisebb kategóriából fog érkezni. Stefanoval már előre megállapodtunk, mert régóta ismerjük egymást és mindketten a hosszú távú együttműködésben hiszünk. Korábban már dolgoztunk együtt sikeresen többek között Sebestyén Petivel is. Ez az a stratégia, amit alkalmazni fogunk azzal a céllal, hogy a két versenyző elérjen a MotoGP Moto3 kategóriájába.-nyilatkozta Jose Manuel Ruiz Gomez, a csapat technikai vezetője.

StefanoFavaro, a Sport&EventsAcademy alapítója, hatalmas előrelépésnek könyveli el a megállapodást„Nagyon örülök, hogy a néhány hónapos tárgyalás után sikerült hosszú távra megegyeznünk egy olyan csapattal, akik nem csak a Spanyol bajnokság egyik meghatározó szereplői, de a Moto3 világbajnokságban is sikeresen versenyeznek. Görbe Soma számára hatalmas lehetőség, hogy már a  jövő évben ilyen professzionális környezetben vehet részt a spanyol versenysorozatban. Rossi Moor pedig szintén a Bester Capital-t fogja képviselni jövőre az Olasz Bajnokságban, 2020-tól pedig érkezik ő is az ETC mezőnyébe.

Változik a motorsport világa és manapság már az a „trend”, hogy a MotoGP csapatok egészen fiatal korban leszerződnek pilótákkal és a saját színeikben versenyeztetik őket a különböző junior csapatuknál, a nagy csapattal azonos technikai háttérrel.

Évek óta nem volt lehetősége magyar pilótának a motorsport legmagasabb szintjén versenyképes csapattal menni, és többek között azért alapítottam a Sport&EventsAcademy-t mert szeretnék olyan versenyképes pilótákat kinevelni, akik a megfelelő hátteret kapják tőlünk már egészen fiatal koruktól. Üzleti szempontból is nagy előrelépés, és nagy megtiszteltetés, hogy a mi tehetségeinket kiválasztották, hogy egy Moto3-as junior csapatban versenyezhessenek. Ez egyben azt jelenti, ha jól teljesítenek zöld utat kaphatnak a MotoGP Moto3 kategóriájába.”

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending