Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

MotoGP: a 2020-as lesz Rossi utolsó idénye a Yamahánál

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A napokban szárnyra kelt híresztelés, miszerint a 2021-es MotoGP szezont már nem a Rossi-Viñales kettőssel kezdi meg a Yamaha, igaznak bizonyult.

Míg Viñales 2022 végéig hosszabbított a gyári istállóval, addig Rossi helyét jövőre a Petronastól érkező Fabio Quartararo veszi át. A 20 éves francia versenyző a Yamaha privát csapatánál hét dobogós helyezést gyűjtött be az előző idényben, mellette hat pole-al is büszkélkedhetett.

Rossi négy vb-címet szállított a Yamahának, 2004 óta a csapat tagja

A kilencszeres világbajnok távozása már korábban is szóba került, azonban a végső döntést nem Rossi hozta meg. Kissé faramuci helyzet ez, ugyanis a legendás olasz versenyző vélhetően az idény során maga jelentette volna be a távozását, ám a Yamaha ezt nem várta meg, rövidre zárta a találgatásokat. Ami aztán persze – ahogy ez lenni szokott – még több találgatást szült.

Több ajtót is nyitva hagytak a “Doktor” előtt, folytathatja a Petronasnál, gyakorlatilag helyet cserélve Quartararo-val, a Yamaha ígérete szerint továbbra is gyári technikával, de a márka nagyköveteként is számítanak rá, amennyiben valóban a visszavonulás mellett dönt.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending