Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motocross OB – 1. Monor – Czúni beszámoló

Megkezdődött a magyar off-road szezon. Czúni Laci Monoron az MX1 kategóriában majdnem duplázni tudott

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Március végével elindult a Motocross OB, melynek első fordulóját Monoron rendezték meg. Történtek átigazolások, márka váltások, alakultak az erőviszonyok, de az izgalmak nem csökkentek sem az MX1, sem az MX2-es kategóriában. Czúni Laci, alkalmi krosszmotor tesztpilótánk idén Suzukival próbál elsőként átugrani a célvonalon. Ez a szezon elején majdnem kétszer is sikerült a fiatal tehetségnek, ennek örömére megkértük, írjon egy pár sort az élményeiről, amolyan beszámolóként . Ezt olvashatjátok most, a cikk végén pedig az összesített eredményeket is megnézhetitek.

Czúni Laci (#4):

“Kicsit felemásan kezdődött ez a verseny nekem, mert egy betegség miatt egész héten nem tudtam edzeni. Ráadásul az első edzésen még azt sem tudtam, kik ellen is kell majd versenyezni. Ami azt illeti, nagyon komoly mezőny jött össze, amire akkor eszméltem csak fel, amikor megláttam a szabadedzés eredményeit.

Az első edzésen 5. lettem. Kicsit fura volt a környezet számomra, de ez ilyenkor abszolút természetes, hiszen ez volt az év első versenye és ilyenkor jön ki, hogy mit is ér a téli felkészülés. Bíztam magamban, hisz nagyon sokat edzettem a télen, de fogalmam sem volt, hogy ez mennyire lehet elég élesben. Aztán jött az időmérő edzés. Megbeszéltük Apukámmal, hogy áttételt cserélünk. Jó választásnak bizonyult, mert sikerült a harmadik helyet megszereznem és a motor is érezhetően jobb lett. Az időmérő után egy kicsit már jobban éreztem magam, nagyobb lett az önbizalmam is.

Az első futam rajtját elaludtam :)). Emiatt csak 8. voltam az első kanyarok után, de megpróbáltam felvenni egy ritmust és ahhoz tartani magam a futam végéig. Így sikerült feljönnöm a második helyre. Apukám ekkor mutatta, hogy nem kell ennél többet menni, így menjek végig és így is tettem.

Aztán jött a második futam. Barátnőm, Szandra mindig tud adni egy kis pluszt és mindig hisz bennem, a verseny előtt mondta, hogy nyerni is tudok én. Jobban odafigyeltem a rajtnál és sokkal jobban is sikerült az előzőnél. Elhoztam elsőnek a rajtot és egészen a verseny végéig meg is tudtam tartani ezt a pozíciót. Nagy volt az előnyöm és megint végig egy tempót mentem. Az utolsó két körben elég közel került hozzám a Martin, de nem voltam ideges, mert tudtam, hogy a végéig már ki fogom bírni.

Nagyon nagyon örültem ennek a győzelemnek, rég volt ilyen versenyem. Mindenki nekem szurkolt és ez az érzés leírhatatlan, ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki bízott bennem és biztatott. A csapatom és a motorom nagyon szuper volt és örülök, hogy a Suzuki Hollós csapatban versenyezhetek.

Szeretném még megköszöni Korinak is, hogy tanácsokat adott nekem a második futam előtt. És a szüleimnek, Barátnőmnek $andy-nak, a testvéreimnek, és a barátaimnak, Lórinak, Zoránnak. És persze a támogatóimnak: Suzuki Magyarország, Suzuki Hollós Újpest, Pro Circuit, Castrol, Superpole, Láng Kft., Benati, Automeister, pappredony.hu

Az MX1 eredményei
Az MX2 eredményei

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending