Csatlakozz hozzánk

Hírek

Motoaction Monpet Team: Kaposvári versenybeszámoló

Versenyzőink tovább meneteltek a Magyar Bajnokságban és ismét dobogós helyezésekkel fényesítették csapatunk hírnevét

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A MM Team hiányos versenyzői létszámmal állt csatasorba ezen a hétvégén. Kalász Zsombor és Rácz Zoltán kénytelenek voltak kispadról nyomon követni a Bajnokság harmadik fordulóját sérüléseik miatt, de így is eljöttek lélekben erősíteni társaikat. Vaclav Kovar a Motocross Európa Bajnokságon vett részt a Kaposvári versennyel egy időben, ahol az Angol fordulón második helyezést ért el. Így bár a vezető pozíció elúszott az élsport Mx open bajnokságban, viszont Vacláv karrierjében előre lépés az Európa Bajnoki dobogó.

Az MX1 másodosztályban Horváth Endre (#22) igyekezett maradandót alkotni, és a Kiskunlacházi versenyen elszenvedett fiaskót sikerült is egy dobogós helyezéssel kijavítani. Remek rajtokat követően mindkét futamban a 3. pozícióban ért célba, így a napi összesítésben is harmadik helyezést ért el.
Endre: „Kaposvárra azzal a célkitűzéssel érkeztem, hogy mindkét futamban stabilan teljesítek. Az előző fordulón túlzottan igyekezetem és némi balszerencse miatt messze nem úgy sikerült a verseny, ahogy elterveztem. A pálya nagyon változatos volt itt Kaposváron, egyszerre kellet megküzdeni a sárral és porral. Emiatt a startoknál igyekeztem oda tenni magam így a futamok hátralevő részében könnyebb volt a feladatom. Elégedett vagyok az eredménnyel, és várom az őszi versenyeket.”

Az MX2 első osztályban Thomas Windisch (#91) és Horváth Renátó (#313) vágtak neki a versenynek. Thomas az összetett 6. míg Renátó a 7. helyen rangsorolt a verseny végeredményében.
Thomas: „Szeretem a Magyar versenyeket és nagy örömmel vágok neki minden alkalommal, ez természetesen Kaposváron sem volt másképp’. Az edzések időeredményéből borítékolható volt, hogy a 3-6. helyzésekért szoros küzdelem várható. Az első futamban jól startoltam és a futam feléig harcban voltam a második pozícióért. Talán túl sok energiát fektettem a pozícióharcba, de sajnos nem sikerült megvalósítanom az előzést Klausz Norberttel szemben. A futam utolsó pár körében a fáradság miatt át kellett adnom a harmadik helyet és negyediknek értem célba. A második futam startjánál kissé beragadtam és a ritmust sem sikerült felvennem a többiekkel, így a hatodik hellyel kellett megelégednem. Folytatni fogom a munkát a kitűzött célok mentén és továbbra is hiszek abban, hogy sikerül dobogóra állnom az idei esztendőben. Köszönöm szépen a segítséget a Motoaction Monpet Team csapatának.”

Renátó: „Az edzéseken igyekeztem felvenni a tempót középmezőnnyel. Be kell látnom, hogy ehhez még sokat kell fejlődni és dolgoznom kell érte. A nagy meleg mellett a por is egyfajta kihívás számunkra. Az egyik futam startjánál elestem a gyenge látási körülmények miatt és az utolsó helyről kellett felzárkóznom. Az összetett 7. helyezés a két futam alapján a maximum, amit el tudtam érni ezen a hétvégén. Köszönöm a csapatomnak a támogatást, és gratulálok a csapattársaimnak.”

AZ MX1 első osztályban Gaál Norbert (#189) egyedül képviselte a Motoaction Monpet Team alakulatát. Norbi már az időmérő edzésen is remekelt és ezt a formát a versenyeken is tudta hozni. 3. helyezéssel zárta a Kaposvári bajnoki fordulót.
Norbi: „A Kaposvári verseny előtt egyetlen alkalommal sikerült a pályán edzenem, a nyomvonala már akkor is tetszett. A versenynapra a locsolás miatt nyomos lett a pálya, de jól tudtam alkalmazkodni. Mindkét futamban a 3. helyet szereztem meg, aminek nagyon örülök. A nyári szünetben tovább fogok készülni és igyekszem hasonlóan jó eredményeket szállítani a csapatnak az őszi fordulók alkalmával.”

Matern Balázs, Motoaction Monpet Team
Fotók: Somogyi Péter

#scott#scottmotorsport#Monpet#Motoaction#Auner#Rekordaluminium#Alubest#Wellaszalonsopron#Limitchange#Kelenstudio#Hazép#Bautech#Prestigeablak#Jostiárnyekolas#Sopvill#Onity#A1szerelvény#Bucsikolor#Ensport#High5#RSportPerformanceStudio#Workerline#Immobilitasingatlansopron

MentésMentés

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending