Csatlakozz hozzánk

Hírek

Moto Guzzi koncepciók

A Guzzinál csak előre néznek. Nehézségek ide vagy oda, Milánóban három új koncepciót mutattak be.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Moto Guzzi standján három koncepciómotort is kiállítottak a 2009-es motorkiállításon. Bár ezek közel sem néztek ki úgy, mint amik sorozatgyártásra készek, sőt, inkább csak guruló szobrok voltak, mégis hatalmas sikert arattak. A modern formák és technika szerelmesei idén sokkal szívesebben látogattak el a Guzzihoz, mint az elmúlt években, amikor inkább a retróval próbáltak meg hódítani.

 

 

Két tervező géniusz, Miguel Angel Galluzzi (Ducati Monster, Cagiva Raptor), és Pierre Terblanche (Ducati Hypermotard, Ducati 999) fogtak össze, hogy zseniális ötleteikkel hozzájáruljanak a tradicionális olasz márka előretöréséhez. A V12 kódnevű Guzziból egyből három is készült: a Le Mans egy fedetlen keblű sportmotor, a Strada az utcai vonalat erősíti, míg az X egy divatos motard. Mindhárom modell erősen futurisztikus, ledes lámpával szerelték őket, hátsó lámpáik és rendszámtábláik egy külön sárvédő darabon libegnek, és ami a legfurcsább, hogy a hátrafelé néző, a hengerfejre szerelt kamerák képe a tükrök helyére illesztett monitorokon jelenik meg. A V12 Le Mans külön kiemelkedik ebből a trióból azzal, hogy a hátsó, kardánnal kombinált egykarú lengőkar még a rugóstagot is magában foglalja. Ez a megoldás eddig ismeretlen volt mindenki számára, működési elve sok kérdést vet fel, valószínűleg kizárólag a feltűnést szolgálja.

Moto Guzzi V12 koncepciók
Ráadás

A milánói székhelyű Millepercento (1000%) Group Moto Guzzik átalakításával és tuningolásával foglalkozik. Egyik legszebb gépük M2S néven fut. Az anyacéggel ellentétben az MPC nem átallja alaposan átalakítani a blokkot, ennél a modellnél például a hengerfej cseréjével a V2-est folyadékhűtésűvé alakították, 1420 cm3-esre fúrták, így 135 lóerőt sikerült kipréselniük belőle mindössze 7100-as fordulaton!


Millepercento M2S

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending