Csatlakozz hozzánk

Hírek

Moto2, 1. forduló – Quatar – időmérő

Talma a 14. helyről rajtolhat

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
Kvalifikáció:

A katari versenyhétvége második napján forróságra ébredt a MotoGP mezőnye. A rekkentő hőséget magas páratartalom kísérte, így a versenyzők nagy része a hotelban pihente ki a pénteki, hajnalig tartó napot. Talmácsi Gábor hat órakor érkezett a Losail Circuitra, hogy megkezdje a szezon második napját, melyen két edzés is várt rá.

A szombati szabadedzésen a magyar versenyző motorja nem fordult olyan könnyedén, mint tegnap, és Gábor a gép elejének kanyar közbeni erős pattogására is panaszkodott. A problémák miatt nem sikerült igazán gyors kört futnia, és elmaradva tegnapi idejétől. 2’04. 509-et teljesített, ami a huszonhetedik helyre volt elég. A mérnökök gyors tanácskozásba kezdtek, hogy az időmérőn versenyképes legyen a magyar motoros, és találtak is néhány lehetőséget a változtatásra.
Talmácsi a kvalifikációs tréning elején, rögtön a harmadik körében fél másodperccel gyorsabb volt, mint az eddigi legjobbja, majd a hatodik körben tovább javított. Tíz kör után másodszor is kiállt egy kisebb beállítás-változtatásra a Fimmco Speed Up csapat magyarja. Az utolsó percekben a negyvenfős mezőnyből mindenki a pályán volt, arra vártak a pilóták, hogy valaki gyors kört menjen és beálljanak mögé, de csak akadályozták egymást. Talmácsi is próbált ráakadni egy gyors körön lévő versenytársára, de olyan tömeg volt a pályán, hogy szinte lehetetlen volt tiszta kört teljesíteni. Elért ideje végül a tizennegyedik rajtkockát biztosítja számára az idei első nagydíjon. A csapat másik versenyzője Andrea Iannone a huszonegyedik helyen végzett.

14. TALMÁCSI GÁBOR    2’02.916

– A három edzés alapján az látszik, hogy teljesen egyben van a mezőny. Az időmérő edzéstől jobb eredményt vártam, de mivel az előttem lévők idője közel van hozzám, így küzdelmes versenyre számítok. Holnap még változtatunk a motor súly elosztásán, mert ez ügyben ma sikeresen előre léptünk, de még a kanyarokban mindig vibrál a motor eleje.

 
2010. 04. 10, Katar, Losail Circuit, Katari Nagydíj, időmérő edzés

1. Toni ELIAS               2’01.904
2. Julian SIMON             2’02.032
3. Stefan Bradl              2’02.038
4. ALEX DE ANGELIS      2’02.101
5. Yuki TAKAHASHI        2’02.295
14. TALMÁCSI GÁBOR    2’02.916
21. Andrea IANNONE      2’03.258

FP2:

Gábor a 27. helyen zárta a második szabadedzést, pedig folyamatosan csipegetett a köridőkből a végén, de mégsem sikerült a tegnapi 2,04.3-as időt produkálni. Most 2 tizeddel ettől elmaradva 2,04.509-cel végzett az edzésen. Valószínűleg most komoly kupaktanács kezdődik a boxban, mert nemsokára jön a kvalifikáció. Ha nem sikerül gyorsan valamit kitalálni, akkor holnap nagy darálóban fog motorozni Gábor.

Jövünk vissza a kvalifikáció eredményeivel is.

Pénteki előzmények:

Felvirradt a motorsport szerelmesei által november óta várt nap, ma este a Katari Nagydíj első szabadedzésével elrajtolt a Gyorsasági Motoros Világbajnokság idei szezonja. A mezőnyben egyetlen magyar versenyző található, Talmácsi Gábor a Moto2-es kategóriában képviseli hazánkat, a Fimmco Speedup Team tagjaként.

 

Az Arab-félszigeten található Katarban meleg, nyári időjárás fogadta a mezőnyt, ahol éjszaka, villanyfénynél méri össze tudását a három kategória mintegy nyolcvan versenyzője. Talmácsi Gábor már nagyon várta, hogy végre versenykörülmények között motorozhasson. Csütörtök este egy szezon előtti hosszú technikai megbeszélést tartott a Fimmco Speedup csapat, ahol komoly változtatásokban egyeztek meg Talma motorjával kapcsolatban. Talmácsi csapattársa a fiatal olasz Andrea Iannone, aki a nyolcadliteres kategóriából került a Moto2-be és ezen a hétvégén debütál a négyüteműek között.

Öt órakor felgyulladtak a fények, a Losail Circuitot övező lámpaerdő nappali világosságot teremtett a pályán. A Moto2-es kategória helyi idő szerint negyed tízkor kezdhette meg a 2010-es évadot. Talmácsi Gábor motorjának hátulját még a negyedik körben lebontotta az egyik túl szűk féktávot vevő versenyző. Az elemet cserélték majd, a spiccelő benzin okozott gondot, de az edzés végére csak összeállt néhány körre a technika. 2’04.337-es idejével a kilencedik helyen fejezte be a szezon első hivatalos edzését. Csapattársa, Iannone harminckettedik lett.

 

9. Talmácsi Gábor  2’04.337

– Nem mindennapi edzésen vagyok túl, de kezdésnek nem volt rossz. A tréning elején valaki nekem jött és ettől letört az ülésvég, ki kellett jönnöm cserére. Utána a motorból folyamatosan benzin került a plexire, ami nagyon zavaró volt, mert nem tudtam, hogy honnan jön az üzemanyag. A végén sikerült néhány jó kört mennem, ezek jó kiinduló pontnak tűnnek a hétvége eredményes folytatásához.

 
2010. 04. 09. Katar, Losail Circuit, Katari Nagydíj, első szabadedzés

1. Alex DE ANGELIS                     2’03.239
2. Scott REDDING                         2’03.834
3. Julian SIMON                            2’03.868
4. Dominique AEGERTER            2’04.067
5. Stefan BRADL                           2’04.110
9. TALMÁCSI GÁBOR                 2’04.337
32. Andrea IANNONE                   2’05.984

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending