Csatlakozz hozzánk

Hírek

Most sem volt – igazi – ellenfél

Bravúros győzelmek, dobogók, körrekord és bajnoki pontzápor Mostban – címszavakban a Schmidt Racing, azaz Chrobák és Juhász csehországi Alpok Adria hétvégéje

Közzétéve

ekkor

aa most schmidt racing 2015
Sportster
MAI Kótyavetye

A vb-s kitérő után a Schmidt Racing csapata visszatért korábbi sikereink helyszínére, az Alpok-Adria Bajnokságba, ezúttal a csehországi Most-ba. Tompa Tamás személyében egy „régi-új” arc csatlakozott a csapathoz, mint Juhász Dávid mérnöke és futómű specialistája. Mint később kiderült, el is keltek a plusz kezek, mert Dávid Szombat reggeli műszaki hibája után Végh Janival pár óra leforgása alatt kellett blokkot építeniük, hogy a délután futamon indulni tudjon.

Ezt a bravúrt mi sem példázza jobban, mint az, hogy az utolsó rajtkockából indulva is fel tudott állni a dobogóra. Chrobák János a tőle megszokott nyugodtsággal és profizmussal hozta szombaton a győzelmet. “Ez a hihetetlen győzelmi sorozat vasárnap egy második helyezéssel sajnos megszakadt, de hát nem nyerhetünk mi mindig 😉 Dávid mindenkit leiskolázva aratott rajt-cél győzelmet a második futamon. Azt hiszem elégedett lehetek. Mindig ilyen csapatról álmodtam…” – nyilatkozta Balogh Róbert csapatmenedzser.

A háromhengeres mindkét futamban a sornégyesek előtt végzett

“Sok küzdelem és műszaki probléma után pontzáporral folytattuk az Alpok-Adria Bajnokságot” – mondta Juhász Dávid. “A pénteki szabadedzések egész jól sikerültek. A 4. szabadedzés végére már olyan köridőt tudtam motorozni, amelyet 2014-ben mentek az élmenők a versenyen. Az edzések végén egy nagyobb bukást szenvedtem el… Én nem sérültem meg, de a motorom a szalagkorlátnak csapódott. A csapatom kitűnő munkával helyrehozta a károkat. Szombaton egy motorhiba miatt nem tudtam részt venni az időmérőn, így mért kör hiányában, külön engedéllyel az utolsó helyről rajtoltam…”

“Egy sikeres rajt után az első kört már a 11. helyen zártam. Folyamatosan jöttem felfelé. A motor teljesítménye sajnos nagyon lecsökkent a reggeli műszaki hiba végett- természetesen nem erre összpontosítottam. A verseny végére a 3. helyet tudtam megszerezni. A vasárnapi időmérőn 1:38,8-as köridővel a pole pozícióból indultam. Sikerült rajt-cél győzelmet aratnom, amivel sok értékes pontot gyűjtöttem a bajnokságban. Készülünk a következő versenyre, ami a Hungaroringen lesz, augusztus 9-én”

Chrobák úgy motorozott, mintha hazai pályán húzta volna…

„A pontversenyben másodikként érkeztem erre a hétvégére, és elsőként távoztam, ami talán a legfontosabb!” – vélekedett Chrobák János. “A misanói vb-s futamunk miatt kimaradt egy dupla futamos Alpok-Adria hétvége, így ott átvették tőlem a pontelsőséget, de most visszaszereztem. Szombaton is és vasárnap is a második helyről vághattam neki a futamoknak.

“A szinte hazai versenyzőnek számító lengyel ellenfél indult a pole pozícióból, aki a pontversenyben jelenleg nem versenytárs. Ennek ellenére a szombati futamon sikerült nyernem, a vasárnapi futamon viszont neki jobban jött ki a lépés, így második helyet szereztem meg. Mindkét futamban meglett a leggyorsabb kör, így értékes pontokat szerezve ismét vezetem 8 ponttal az Alpok-Adria bajnoki táblázatot”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending