Connect with us
Suzuki

Hírek

“Most közelebb kerülhetek álmaim megvalósításához “

Győrfi Alenék mesélnek a jövőről: Ducatiról, gyári Kawasakiról és Superbike VB-ről

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Tényleg úgy tűnik, hogy Győrfi Alen nem okozott csalódást az idei szezonjában. Több csapat is felfigyelt a teljesítményére és ajánlott szerződést neki. A tárgyalások Budapesten folytatódtak, és úgy tűnik, közel a megegyezés az olasz kawasakis csapat vezetőivel.

Alighogy befejeződött az idei Superbike világbajnokság, a Superstock 1000-es kategóriában az évadot végigversenyző Győrfi Alen után két csapat is élénken érdeklődött. Az Adrenalin H-Moto Team motorosa mind az olasz BWG Racing, mind pedig a szlovák SK Energy Team meghívására tesztelésen vett részt, ahol a magyar versenyző olyan teljesítményt nyújtott, hogy mindkét alakulat szerződést ajánlott a 2012-es szezonra. Rövidesen kiderül, hogy a 22 éves motoros melyik csapatban folytatja a pályafutását.

„Mindkét csapattal komoly tárgyalásokon vagyunk túl, és most már tisztázódott, hogy Alennek milyen feltételeket biztosítanának a jövő évben. Egy biztos, 2012-ben is a Superstock 1000-ben indul, hisz célunk, hogy két-három éven belül bekerülhessen a Superbike mezőnyébe” – árulta el Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke.

Győrfi Alen menedzsere elmondta, mindkét gárda előrelépés lenne versenyzője számára, hisz a szlovákok a kategória legjobb motorjával, egy Ducatival mennek, addig az olaszok jövőre már gyári Kawasakival állnának rajthoz. Utóbbi ráadásul a 2012-es fejlesztésű motort biztosítaná a magyar fiú számára. Ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy ha nem tudnak megegyezni senkivel, akkor maradnak egyelőre az idén már megismert és a fejlődéshez jó alapot biztosító Hondánál.


Bár a Ducati a sorozat legjobb motorja, a szlovák csapat jóval több pénzt kér, mint az olasz kawások

„Egy biztos, Alen érdekeit szem előtt tartva döntöttünk, és az olaszok számára küldtük el a saját ajánlatunkat. Úgy érzem, ők kínáltak olyan feltételeket, amelyek segítségével Alentől el lehet majd várni, hogy 2012-ben állandóan pontszerzőként zárja a futamokat. Nem titkolom el azt sem, hogy a szlovákok ajánlata volt anyagilag a legelőnytelenebb számunkra, ők 20 ezer euróval kértek többet, mint az olaszok, ráadásul az éves nevezési díjunk ebben még nem is volt benne, ami megközelítőleg ugyanennyit emészt majd fel. Várjuk a BWG Racing Team válaszát, és ha elfogadják az ajánlatunkat, akkor még az idén aláírjuk velük a szerződést” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

Az olaszok által összeállított ajánlatban többek között az szerepel, hogy a BWG a 2012-es gyári Kawasakival tíz Superstock 1000-es vb-futamon való indulást, három tesztet és egy olasz bajnokin való indulást garantál, illetve vállalja, hogy a magyar versenyző Rómában készülhet fel az idényre. Ráadásul két évre kötnék magukhoz 2007 gyorsaságimotoros Európa-bajnokát.


Az olasz csapat hosszú távra tervezne Győrfivel: pár év múlva akár a Superbike VB sem elképzelhetetlen!

„Nagyon örülök az olaszok ajánlatának, és őszintén bevallom, nem is számítottam erre az első évem után. Mindenesetre ez legalább visszaigazolta számomra azt, hogy nem felejtettem el motorozni, sőt, mások is látnak bennem fantáziát. Bízom abban, hogy aláírhatom a BWG szerződését, mert a budapesti tárgyalásokon is kimutatták, nagyon szeretnének a versenyzőjüknek tudni” – fogalmazott Győrfi Alen.

A 22 éves motoros szerint hatalmas előrelépés lenne számára az átigazolás, hisz gyári háttérrel biztos, hogy képes lenne valamennyi versenyen a középmezőny élén végezni az összes bajnoki futamon.

„Azt is a bizalmuk jeleként fogom fel, hogy két évre szerződtetnének, és hogy Rómába kellene kiköltöznöm a felkészülés idejére. Tudom, hogy nehéz időszak lenne ez számomra, de ez a legkevesebb, amit megtennék álmaim megvalósítása érdekében. Márpedig az olaszok siker esetén a Superbike világbajnokságon való közös szerepléstől sem zárkóztak el” – mondta az Adrenalin H-Moto Team tagja.


A BWG Racing Team színeiben egy gyári támogatású, 2012-es ZX-10R-rel versenyezne Alen – legyen úgy!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending