Csatlakozz hozzánk

Hírek

Most bizonyíthat: Rizi a Superbikeban

Tóth Imre kihagyni kényszerül Portimaót, a Team Tóthnak egy tapasztalt beugró versenyzőre volt szüksége: Rizmayer Gábor ülhet rá a jelenlegi egyetlen világbajnoki szinten versenyző Superbike-specifikációjú (nem EVO) BMW-re (- frissítve!)

Közzétéve

ekkor

rizi a superbikeban
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A nagyon vegyes érzelmekkel zárult misanói hétvége után újult erővel, és egy újonccal tér vissza a pályára a Team Toth. A majdnem 5 kilométeres Algarve Intenacional Circuit ad otthont a WSBK idei nyolcadik fordulójának, amely talán az egyik, ha nem a legmegosztóbb pálya a szezon során. A versenyzők egyik része hihetetlenül technikás és élvezetes helyszínnek, a másik pedig egyenesen ”extrémnek” tartja a nehézsége miatt. Utóbbi véleményt osztja egyébként a világbajnokságot jelenleg vezető Tom Sykes is.

Az előző olasz fordulón sérüléseket szenvedett Ifj. Tóth Imrét a hétvégén Portugáliában – a korábban a 250 köbcentis MotoGP kategóriában versenyző, utána pedig főleg a német Superbike (IDM) bajnokságot megjáró – Rizmayer Gábor helyettesíti majd. “Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy debütálhatok a Superbike kategóriában. Ezúton is köszönöm a Team Toth bizalmát, valamint gyógyulást kívánok Iminek!” – mondta Rizi, aki 16-os rajtszámmal versenyez a hétvégén.

A csapat másik versenyzője, Sebestyén Péter számára ismét egy új helyszín következik a naptárban, a frissen érettségizett(!) újonc a két misanói 19. helye után újra a pálya elsajátítására és a motor beállításainak tökéletesítésére koncentrál. Ifj. Tóth Imre sérülései jó ütemben gyógyulnak, továbbra is különleges fényterápiára jár, a csapat pedig bizakodó, hogy a két hét múlva esedékes hivatalos portimaói teszt során már visszaülhet a BMW nyergébe.

Frissítve – 2014. 07. 04.

Tóthék mindkét versenyzője újoncként, tanulással töltötte az első edzést. Rizmayer Gábor és Sebestyén Péter is a pálya fizikai nehézségét emelték ki a 45 perces FP1 leintése után. A hétvégét 24. (1:50.015) helyen nyitó Rizmayer Gábor edzést követő nyilatkozata:

„Borzalmasan nehéz a pálya rengeteg a beláthatatlan kanyar, nagyon meg kell tanulni a pálya ritmusát. Három edzésünk van arra, hogy kitapasztaljam a motorban rejlő lehetőségeket, nagyon más az elektronika, a gumik és a futómű is, de optimista vagyok” – mondta Rizmayer.


25. helyen végzett (1:50.723) az EVO BMW-t nyergelő Sebestyén Péter, aki így nyilatkozott az edzést követően:

„Életemben először járok ezen a pályán, és osztom csapattársam, Rizi véleményét. Talán az egyik legnehezebb aszfaltcsík, amin valaha motoroztam: fizikailag nagyon megterhelő és a beláthatatlan kanyarok teszik igazán nehézzé. A Phillip Island óta sérült vállamat nagyon megviseli a vonalvezetés. Sokat kell dolgoznunk a féktávokon, kigyorsításon, és az íveken is. A második edzésre a futóművön állítottunk: az utolsó köröm nagyon jól sikerült egy másik beállításon, és ez lehet a jó irány” – nyilatkozott Sebestyén.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending