Csatlakozz hozzánk

Hírek

MONZA – Juhász Dávid a 11. LETT A VERSENYEN

Ismét a bűvös kilences szám jellemezte Juhász Dávid GSX-R Európa Kupás szereplését. VERSENYEREDMÉNNYEL FRISSÍTVE.
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

VASÁRNAP, A VERSENY

A spanyolországi nyitófutam után a bajnokság kilencedik helyéről várta Dávid a folytatást, és most Monzában, a második versenyhétvége pénteki időmérőjén is a kilencedik edzéshelyet szerezte meg. Igaz a szombati edzésen javuló körideje ellenére is két hellyel hátrébb csúszott, de ha nem vesszük figyelembe a két szabadkártyásként induló világsztár, Fabrizio Pirovano és Jeremy McWilliams eredményét, akkor itt is a kilencedik hellyel számolhatunk.

Dávid tehát a harmadik sorból rajtolhatott, úgy hogy előtte és mögötte is több versenyző sorakozott egymáshoz nagyon közeli köridővel. Ez szinte természetesnek tekinthető, hiszen az egyforma 750-es Suzukikból Európa legügyesebb motorosai próbálják kihozni a lehető legtöbbet.

A rajt előtti 5 perces tábla felmutatásakor elkezdett esni az eső, de a rendezőség útnak engedte a mezőnyt vizes gumi nélkül. A döntés helyesnek bizonyult, az eső ugyanis elállt és a pálya vizes foltjai fokozatosan felszáradtak.
Dávid remekül kapta el a rajtot, hetedikként csatlakozott az élbolyhoz, és így együtt sikerült is elszakadniuk az üldözőktől. A Superbike Világbajnokság sokezres nézőserege nagyon látványos küzdelmet láthatott a Suzukis fiúktól, folyamatos helycserélgetések tették különösen izgalmassá a futamot a mezőny első és hátsó traktusaiban is.
A szakértők előzetes esélylatolgatását igazolta Pirovano, aki mindössze fél kör erejéig engedte át az első helyet, és győztesként hozta be GSX-R-jét, igaz a feltörekvő ifjak rendesen megszorongatták.
Nem tudott viszont az élmezőnybe kerülni Jeremy McWilliams, ő Dávidékat követve a második csoportban harcolt.

 


 

 

Időközben hazánk kiválósága elkezdett lassulni, meglazult ugyanis motorján a váltókart és a váltórudat összekötő csavar, aminek következtében egyre nehezebben találta a sebességfokozatokat. Az utolsó körben leszakadt a meglazult váltókar, így ötödik fokozatban kellett Dávidnak teljesítenie a kört. Ennek következtében négy versenyző is elé tudott kerülni a célvonalig, ahol végül még a nehézségek ellenére is tizenegyedikként haladhatott át. A pontversenybe nem számolják bele a szabadkártyások eredményét, így Juhász a kilencedik helyért járó hét ponttal gazdagodhatott. A technikai probléma bosszantó, ám az eredmény még így is nagyon fényes.

Dávidnak különösen jól esett, hogy a futamot követően a Superbike Világbajnokságra ellátogató magyar szurkolók felkeresték és a vigasztaló szavak mellett elismerően nyilatkoztak a pályán látottakról.
Folytatás a németországi Nürburgringen egy hónap múlva, amelyre Dávid egy német bajnoki futamon készülhet fel, melyet június elsején rendeznek meg ugyanott.

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL
 

 

SZOMBAT

Az eredmény így is nagyszerű, hiszen a harmadik sorban maradt, a tizenegyedik helyről várhatja a mai rajtot.

A GSX-R Európa Kupa második edzését megelőzően a Superstock 600 kategória versenyét rendezték meg, amelynek csúszása miatt késői időpontban, hét órakor kezdhettek a Suzukisok. Ez annyiban nehezítette a versenyzők dolgát, hogy borús, szeles idő érte el ekkorra a pályát. Tudomást sem véve az érkező rossz időről, mindenki beleadott apait-anyait, így egy kivétellel a teljes mezőny javítani tudott pénteki köridején. Ahogy arra számítani lehetett, Fabrizio Pirovano begyújtotta rakétáit, és sokáig birtokolta az első helyet, azonban az edzés legvégén a francia De Carolis elhódította tőle a pole pozíciót. Utóbbi versenyző megnyerte a Francia Supersport bajnokságot 2006-ban, tavaly pedig hazája Superbike bajnokságában remekelt.
A GSX-R Európa Kupa monzai futamának másik világsztárja, Jeremy McWilliams a hetedik helyre tudta feltornázni magát Dávid mögül.
Hazánk motoros ifjonca a teljes edzésen egyedül körözött, a kiállásait követően sem tudott gyors versenyzőt találni, akit követve még többet gyorsíthatott volna sebességén. Dávid reméli, hogy a verseny során sikerül majd felvennie az előle rajtolók tempóját, és nyitóversenyéhez hasonlóan most is beférhet az első tíz közé.

 

PÉNTEK

Juhász Dávid a Team Suzuki fiatal versenyzője 7 pontot gyűjtött a valenciai szezonnyitón, ezt szeretné most vasárnap legalább megduplázni, ami az első kilencbe történő bekerülést jelentené számára.

Monza pályájával most ismerkedik Dávid, amelynek első tizenhat köre a pénteki időmérő edzésen igen hatékonynak mutatkozott. Dávid körről-körre gyorsulni tudott, nagyon hamar felvette a pálya diktálta iszonyatosan gyors tempót. Az edzés végére 180 km/h-s átlagsebességű kört sikerült futnia, amellyel a kilencedik edzéshelyet szerezte meg. Az ifjú tehetség nagyon boldogan nyilatkozott az időmérőt követően. Örült, hogy befért az első tízbe a világsztárokkal színesített mezőnyben. Érzése szerint a sikánoknál még maradt több tizedmásodperc a körében, itt lát esélyt a további gyorsulásra, ezért a második időmérőn rövidebb áttétellel próbál tovább javítani 1’56.3-as köridején.


 

Az időmérő leggyorsabbja a Superstock VB-t megjárt olasz Saltarelli, aki betéve ismeri a monzai nyomvonalat, ő másfél másodpercre van Dávidtól. Ötödik lett a szabadkártyásként induló Fabrizio Pirovano, a ’90-es évek legendás Superbike versenyzője, és a Supersport kategória 1998-as világbajnoka. Szakértők szerint az „öreg róka” képes lesz meglepni a mezőnyt a második időmérőn, hiszen mostanság is még aktívan motorozik, és nem tűnik lassabbnak, mint fénykorában.

 
Dávid mögött három pozícióval a tizenkettedik helyen végzett egy másik legenda, a brit Jeremy McWilliams, aki a 2000-es évek legsikeresebb britt versenyzőjének számít a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnyében, 250 cm3-ben, 500 cm3-ben és Moto GP-ben elért sikerei alapján.
Dávidnak keményen be kell dobnia magát a második időmérőn ahhoz is, hogy kilencedik helyét megtarthassa, hiszen mögötte hét versenyző sorakozik kevesebb, mint egy másodperces időkülönbséggel, ami nagyon jól mutatja a GSX-R Európa Kupa különösen kiélezett küzdelmét.
 

Juhász Dávidot az alábbi támogatók segítik versenyzésében:

Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL

 

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending