Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

MONZA – Juhász Dávid a 11. LETT A VERSENYEN

Ismét a bűvös kilences szám jellemezte Juhász Dávid GSX-R Európa Kupás szereplését. VERSENYEREDMÉNNYEL FRISSÍTVE.
 

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

VASÁRNAP, A VERSENY

A spanyolországi nyitófutam után a bajnokság kilencedik helyéről várta Dávid a folytatást, és most Monzában, a második versenyhétvége pénteki időmérőjén is a kilencedik edzéshelyet szerezte meg. Igaz a szombati edzésen javuló körideje ellenére is két hellyel hátrébb csúszott, de ha nem vesszük figyelembe a két szabadkártyásként induló világsztár, Fabrizio Pirovano és Jeremy McWilliams eredményét, akkor itt is a kilencedik hellyel számolhatunk.

Dávid tehát a harmadik sorból rajtolhatott, úgy hogy előtte és mögötte is több versenyző sorakozott egymáshoz nagyon közeli köridővel. Ez szinte természetesnek tekinthető, hiszen az egyforma 750-es Suzukikból Európa legügyesebb motorosai próbálják kihozni a lehető legtöbbet.

A rajt előtti 5 perces tábla felmutatásakor elkezdett esni az eső, de a rendezőség útnak engedte a mezőnyt vizes gumi nélkül. A döntés helyesnek bizonyult, az eső ugyanis elállt és a pálya vizes foltjai fokozatosan felszáradtak.
Dávid remekül kapta el a rajtot, hetedikként csatlakozott az élbolyhoz, és így együtt sikerült is elszakadniuk az üldözőktől. A Superbike Világbajnokság sokezres nézőserege nagyon látványos küzdelmet láthatott a Suzukis fiúktól, folyamatos helycserélgetések tették különösen izgalmassá a futamot a mezőny első és hátsó traktusaiban is.
A szakértők előzetes esélylatolgatását igazolta Pirovano, aki mindössze fél kör erejéig engedte át az első helyet, és győztesként hozta be GSX-R-jét, igaz a feltörekvő ifjak rendesen megszorongatták.
Nem tudott viszont az élmezőnybe kerülni Jeremy McWilliams, ő Dávidékat követve a második csoportban harcolt.

 


 

 

Időközben hazánk kiválósága elkezdett lassulni, meglazult ugyanis motorján a váltókart és a váltórudat összekötő csavar, aminek következtében egyre nehezebben találta a sebességfokozatokat. Az utolsó körben leszakadt a meglazult váltókar, így ötödik fokozatban kellett Dávidnak teljesítenie a kört. Ennek következtében négy versenyző is elé tudott kerülni a célvonalig, ahol végül még a nehézségek ellenére is tizenegyedikként haladhatott át. A pontversenybe nem számolják bele a szabadkártyások eredményét, így Juhász a kilencedik helyért járó hét ponttal gazdagodhatott. A technikai probléma bosszantó, ám az eredmény még így is nagyon fényes.

Dávidnak különösen jól esett, hogy a futamot követően a Superbike Világbajnokságra ellátogató magyar szurkolók felkeresték és a vigasztaló szavak mellett elismerően nyilatkoztak a pályán látottakról.
Folytatás a németországi Nürburgringen egy hónap múlva, amelyre Dávid egy német bajnoki futamon készülhet fel, melyet június elsején rendeznek meg ugyanott.

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL
 

 

SZOMBAT

Az eredmény így is nagyszerű, hiszen a harmadik sorban maradt, a tizenegyedik helyről várhatja a mai rajtot.

A GSX-R Európa Kupa második edzését megelőzően a Superstock 600 kategória versenyét rendezték meg, amelynek csúszása miatt késői időpontban, hét órakor kezdhettek a Suzukisok. Ez annyiban nehezítette a versenyzők dolgát, hogy borús, szeles idő érte el ekkorra a pályát. Tudomást sem véve az érkező rossz időről, mindenki beleadott apait-anyait, így egy kivétellel a teljes mezőny javítani tudott pénteki köridején. Ahogy arra számítani lehetett, Fabrizio Pirovano begyújtotta rakétáit, és sokáig birtokolta az első helyet, azonban az edzés legvégén a francia De Carolis elhódította tőle a pole pozíciót. Utóbbi versenyző megnyerte a Francia Supersport bajnokságot 2006-ban, tavaly pedig hazája Superbike bajnokságában remekelt.
A GSX-R Európa Kupa monzai futamának másik világsztárja, Jeremy McWilliams a hetedik helyre tudta feltornázni magát Dávid mögül.
Hazánk motoros ifjonca a teljes edzésen egyedül körözött, a kiállásait követően sem tudott gyors versenyzőt találni, akit követve még többet gyorsíthatott volna sebességén. Dávid reméli, hogy a verseny során sikerül majd felvennie az előle rajtolók tempóját, és nyitóversenyéhez hasonlóan most is beférhet az első tíz közé.

 

PÉNTEK

Juhász Dávid a Team Suzuki fiatal versenyzője 7 pontot gyűjtött a valenciai szezonnyitón, ezt szeretné most vasárnap legalább megduplázni, ami az első kilencbe történő bekerülést jelentené számára.

Monza pályájával most ismerkedik Dávid, amelynek első tizenhat köre a pénteki időmérő edzésen igen hatékonynak mutatkozott. Dávid körről-körre gyorsulni tudott, nagyon hamar felvette a pálya diktálta iszonyatosan gyors tempót. Az edzés végére 180 km/h-s átlagsebességű kört sikerült futnia, amellyel a kilencedik edzéshelyet szerezte meg. Az ifjú tehetség nagyon boldogan nyilatkozott az időmérőt követően. Örült, hogy befért az első tízbe a világsztárokkal színesített mezőnyben. Érzése szerint a sikánoknál még maradt több tizedmásodperc a körében, itt lát esélyt a további gyorsulásra, ezért a második időmérőn rövidebb áttétellel próbál tovább javítani 1’56.3-as köridején.


 

Az időmérő leggyorsabbja a Superstock VB-t megjárt olasz Saltarelli, aki betéve ismeri a monzai nyomvonalat, ő másfél másodpercre van Dávidtól. Ötödik lett a szabadkártyásként induló Fabrizio Pirovano, a ’90-es évek legendás Superbike versenyzője, és a Supersport kategória 1998-as világbajnoka. Szakértők szerint az „öreg róka” képes lesz meglepni a mezőnyt a második időmérőn, hiszen mostanság is még aktívan motorozik, és nem tűnik lassabbnak, mint fénykorában.

 
Dávid mögött három pozícióval a tizenkettedik helyen végzett egy másik legenda, a brit Jeremy McWilliams, aki a 2000-es évek legsikeresebb britt versenyzőjének számít a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnyében, 250 cm3-ben, 500 cm3-ben és Moto GP-ben elért sikerei alapján.
Dávidnak keményen be kell dobnia magát a második időmérőn ahhoz is, hogy kilencedik helyét megtarthassa, hiszen mögötte hét versenyző sorakozik kevesebb, mint egy másodperces időkülönbséggel, ami nagyon jól mutatja a GSX-R Európa Kupa különösen kiélezett küzdelmét.
 

Juhász Dávidot az alábbi támogatók segítik versenyzésében:

Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas, Gilles.Tooling és MOL

 

 

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending