Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Molnár Martin balszerencsés hétvégén is a legjobb tízben zárt

Az Energy Corse versenyzője a WSK Super Master Series első fordulójában állt rajthoz

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Kijutott a balszerencséből Molnár Martinnak a WSK Super Master Series első fordulójában, de az Energy Corse versenyzője így is beverekedte magát a legjobb tízbe, és nemcsak a helyezésében találta meg a pozitívumot.

Molnár Martin úgy várhatta a kétfordulós WSK Super Master Series első állomását, hogy az idén mindkét eddigi versenyhétvégéjét a legjobb háromban zárta, legutóbb ráadásul a szintén a rangos WSK-sorozatba tartozó Champions Cupon állhatott fel a dobogó második fokára.

A Lonatóban rendezett versenyre a világranglista OK-kategóriájának éllovasaként érkező sportoló most is egészen a döntőig menetelt, ahol a 9. helyet szerezte meg.

A pénteki időmérőn az Energy Corse versenyzője csoportjában a 8., összetettben a 15. időt érte el, miután a leggyorsabbnak ígérkező körében feltartották. Ezután a C-csoportba került, ami azt jelentette, hogy a három előfutamból kétszer is a Lonatóban hátrányosnak számító páros oldalról kellett rajtolnia.

Miként az várható volt, mindkétszer pozíciókat veszített a rajtnál, de utána sikerült visszazárkóznia, így mindhárom előfutamban javított a rajthelyén. Az első versenyen ezt ráadásul úgy érte el, hogy az egyik riválisa szó szerint felöklelte, amitől a levegőbe repült, majd jócskán a legjobb tízen kívülre esett vissza, de innen is feljött a hatodik helyre.

Az elődöntőben ez viszont már nem jött össze.

„A felvezető körben beesett az orrkúpom, mert az előlem rajtoló versenyző gumit melegített, nekem pedig fékeznem kellett, hogy ne találjam el, a mögöttem érkező azonban nekilökött. Már ekkor tudtam, hogy büntetést fogok kapni, de verseny közben nem ez foglalkoztatott. Mivel ekkor is a páros oldalról indultam, a rajtnál itt is visszaestem, majd a hetedik helyen értem célba, de a büntetésnek köszönhetően csak tizenegyedikként rangsoroltak” – összegezte az elődöntőben történteket a HUMDA által támogatott sportoló.

A döntőt a tizedik helyről kezdhette, de az ő rajtsora ismét beragadt, így jött a menetrendszerű visszaesés, majd felzárkózás. Végül a tizedik helyen intették le, de az egyik riválisának büntetéséből profitálva egy pozíciót javított, így a 9. helyen zárta a WSK Super Master Series első fordulóját.

„Nem volt szerencsénk ezen a hétvégén, de nem lehetünk minden hétvégén dobogón, ahogyan a szerencse sem állhat minden hétvégén mellénk. Örülök, hogy a legjobb tízben zártam, mert ez jó eredmény, főleg egy ennyire erős mezőnyben. Elégedett vagyok a teljesítményemmel és a csapattal is, érzem, hogy támogatnak és jó a hangulat. Előre tekintünk a következő versenyre és dolgozunk azon, hogy erősebben térjünk vissza. Köszönöm a hétvégét az Energy Corse Racing Karts-nak, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak, a szerelőmnek, Andrea Terronnak,  és a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-nek, illetve köszönöm a kiválóan felkészített TM-motort a Machac Motors-nak.”

Molnár Martin legközelebb február 17. és 19. között, a WSK Super Master Series második fordulójában, Franciacortán versenyez.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 52
Időmérő csoport: 8
Időmérő összesített: 15
C-D előfutam: 7. à 6.
A-C előfutam: 8. à 5.
B-C előfutam: 8. à 4.
Előfutamok összesített: 8.
Elődöntő: 4. à 11.
Döntő előtti összesített: 10.
Döntő: 10. à 9.

 

Sajtóanyag.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending