Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Blog

Mol Motoros Angyalai Sirokon voltak

Szinte nincs motoros, aki ne hallott volna a siroki motorostalálkozóról…

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A fotógalériáért kattintsatok ide!

Szöveg: Molnár Dénes (MOL Motoros Angyal)

Szinte nincs motoros, aki ne hallott volna a siroki motorostalálkozóról, mely Egertől kb. 20 km-re van a Mátra felé. A fákkal övezett óriási terület mindig különleges hangulatot kölcsönöz a sátorozóknak. Színtiszta levegő, hegyes-völgyes vidék, kicsit mindenki visszaszállt a természetbe.

Sirokot és a környező városokat igazi motoros paradicsommá varázsolják  a helybeli utak. Lejtők, visszafordítók, csodálatos ívek válozatos kombinációi kanyarognak a hegyvidéken, mindez végig erdővel, tisztásokkal övezve. Sajnos emiatt igen veszélyesek is ezek az utak. Sok helyen van kavics az úton, a víz is hatékonyan pusztítja az aszfaltot, de a legrosszabb, hogy a kanyarok többségét nem lehet rendesen belátni. Mégis, néhányan sportot üznek a szerpentinezésből, és a megengedhetőnél nagyobb tempóval próbálják élvezni a motorozást. A siroki motorostalálkozó miatt ezernyi motoros volt a vidéken, szerencsére a legtöbben igen normálisan közlekedtek. Megnyugtató, hogy a kétkeréken közlekedő társadalom nagy része felelősen motorozik. No, de vissza Sirokhoz.

Hihetetlen módon égi átok ül a rendezvényen, hiszen szinte minden évben esik az eső, a mostani 13. siroki összejövetelen szerdától egészen szombat délig. Ennek köszönhetően 30 centiméteres sártenger képződött a hátsó részen, amit a krosszosok és a kvadosok kifejezetten élveztek. Nem tudni, hogy a sok-sok éves rutin után már beletörődtek-e ebbe az emberek, vagy csak szimplán nem érdekli őket, de mindez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatra. Bár lehet ez azért volt, mert az idei találkozók között biztosan itt volt a legnagyobb az átlagos véralkohol szint.

A MOL Motoros Angyalos törlőkendő és matrica úgy fogyott, mintha aranyból lenne. Előbbit rögtön zsebre vágták, utóbbit pedig már ragasztották fel a motorral, bukósisakra, vagy éppen a sörös korsójukra. A láncspré és a tosztítószerek ezennel nem volt annyira népszerű, ebben a nagy sárban senki sem foglalkozott már a tisztasággal.

Legközelebb, augusztus 6-án a fővárosi Citadellán találkozhattok velünk. A meterológusok újra jó időt jósolnak, valószínűleg tele lesz Budapest teteján lévő parkoló. Gyertek el ti is!

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending