Csatlakozz hozzánk

Mol Motoros Angyalai Sirokon voltak

Szinte nincs motoros, aki ne hallott volna a siroki motorostalálkozóról…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A fotógalériáért kattintsatok ide!

Szöveg: Molnár Dénes (MOL Motoros Angyal)

Szinte nincs motoros, aki ne hallott volna a siroki motorostalálkozóról, mely Egertől kb. 20 km-re van a Mátra felé. A fákkal övezett óriási terület mindig különleges hangulatot kölcsönöz a sátorozóknak. Színtiszta levegő, hegyes-völgyes vidék, kicsit mindenki visszaszállt a természetbe.

Sirokot és a környező városokat igazi motoros paradicsommá varázsolják  a helybeli utak. Lejtők, visszafordítók, csodálatos ívek válozatos kombinációi kanyarognak a hegyvidéken, mindez végig erdővel, tisztásokkal övezve. Sajnos emiatt igen veszélyesek is ezek az utak. Sok helyen van kavics az úton, a víz is hatékonyan pusztítja az aszfaltot, de a legrosszabb, hogy a kanyarok többségét nem lehet rendesen belátni. Mégis, néhányan sportot üznek a szerpentinezésből, és a megengedhetőnél nagyobb tempóval próbálják élvezni a motorozást. A siroki motorostalálkozó miatt ezernyi motoros volt a vidéken, szerencsére a legtöbben igen normálisan közlekedtek. Megnyugtató, hogy a kétkeréken közlekedő társadalom nagy része felelősen motorozik. No, de vissza Sirokhoz.

Hihetetlen módon égi átok ül a rendezvényen, hiszen szinte minden évben esik az eső, a mostani 13. siroki összejövetelen szerdától egészen szombat délig. Ennek köszönhetően 30 centiméteres sártenger képződött a hátsó részen, amit a krosszosok és a kvadosok kifejezetten élveztek. Nem tudni, hogy a sok-sok éves rutin után már beletörődtek-e ebbe az emberek, vagy csak szimplán nem érdekli őket, de mindez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatra. Bár lehet ez azért volt, mert az idei találkozók között biztosan itt volt a legnagyobb az átlagos véralkohol szint.

A MOL Motoros Angyalos törlőkendő és matrica úgy fogyott, mintha aranyból lenne. Előbbit rögtön zsebre vágták, utóbbit pedig már ragasztották fel a motorral, bukósisakra, vagy éppen a sörös korsójukra. A láncspré és a tosztítószerek ezennel nem volt annyira népszerű, ebben a nagy sárban senki sem foglalkozott már a tisztasággal.

Legközelebb, augusztus 6-án a fővárosi Citadellán találkozhattok velünk. A meterológusok újra jó időt jósolnak, valószínűleg tele lesz Budapest teteján lévő parkoló. Gyertek el ti is!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending