Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mogyoródon jártam, sok motorost láttam…

Gyorsasági OB beszámolók a Hungaroringről: Roger Racing és Tomracing Team

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Roger Racing Képek: Gémesi Balázs

Húsvét hétvégéjén rendezték a gyorsasági OB és az amatőr márkakupák újabb fordulóját, melyről a – szépen szereplő – Next Generation Hungary beszámolóját már olvashattátok. Most következzenek két újabb alakulat élményei a Hungaroringről: a Roger Racing és a Tomracing Team versenyzői az alábbi eredményekkel örvendeztették meg szurkolóikat, csapatukat és persze saját magukat.

Négy újabb kupát tudhat magáénak a Roger Racing, melyet nem a nyuszi hozott! Héjja Róbert a Road and Ride Open, Törőcsik Gergő pedig a CBR Kupában várta a pénteki megmérettetést. A sort Héjja Róbert nyitotta, aki a 12. helyről várta, hogy a piros lámpák kialudjanak.

A jó rajtnak köszönhetően az első kanyarban ötödikként fordult, majd felverekedte magát a negyedik helyre. Az ötödik körben utolérte a versenyben vezető hármast, ekkor egy bukás miatt a futamot piros zászlóval megszakították. Az újraindítást követően fantasztikus tempóban motorozott, körről-körre javítva az eddigi legjobb idejét.

„A harmadik körben sikerült átvennem a vezetést és 1:59,8-as egyéni legjobb idővel elsőként láttam meg a kockás zászlót. Üröm az örömben, hogy a két versenyt összevontan értékelték, így végül csak a dobogó harmadik fokára állhattam” – értékelte a futamot Héjja Róbert.


Héjja Róbert – Road and Ride Open III. hely

Ezután következett a Honda kupa, melyben Törőcsik Gergő egy kiváló rajtnak köszönhetően már az első körben a 600 köbcentis mezőny élére állt, azonban – egy balesetnek és nem kis kavarodásnak köszönhetően – a sárga zászló előzési tilalma ellenére nyolcan előzték meg. Egyenként megharcolva minden egyes pozícióért Gergő végül újra az élre állt, ám egy hiba az utolsó körben visszalökte a dobogó második fokára.


Törőcsik Gergő – CBR Kupa II. hely

A vasárnapi versenyek sem voltak eredménytelenek: Braun Attilát – aki az időmérő edzések során sajnos ismét csak a 11. rajthelyre kvalifikálta magát – végül a Dunlop Trophy 3. helyén intették le. A verseny előtt mindenkinél ment a gumipóker, hogy milyen keverékű gumi fog jól funkcionálni a késő estére elcsúsztatott verseny időpontjában. A sokak által és általa is választott gumi azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a kiváló rajt ellenére az Országos bajnokságban csak a 11. hely jutott neki.

„Az 5. helyen fordultam az első kanyarban, de a választott gumi kb. a 4-5 körig volt meggyőző tapadású, a verseny hátralévő részében csak elégséges tapadást biztosított, így a túlélésre törekedtem. Kissé csalódást keltő az Országos Bajnoki eredmény, ez a gumin úszott el”nyilatkozta Braun.


Braun Attila – Dunlop Trophy III. hely

A Dunlop Trophy ugyanezen kategóriájában Valenta Balázs a nyolcadik helyen végzett, neki ez a verseny az új motorral való összeszokás jegyében telt.


Valenta Balázs – VIII. hely

Deák Attila az Országos Bajnokságban várta a rajt pillanatát, amelyben végig kiélezett csata folyt a helyezésekért. Öcsi nagy küzdelemben 1:56,0-s idővel állhatott a dobogó harmadik fokára.

„ Picit csalódott vagyok, hiszen a verseny nagyon jól kezdődött számomra, jól sikerült a rajtom és éreztem, hogy képes vagyok az elejével menni. Sajnos az egyik kanyarban üresbe váltottam a motort így visszacsúsztam a tízedik helyre, innen kellett visszakapaszkodnom. A hajrában több embert is megelőztem, végül a harmadik helyen zártam” – értékelt Deák Attila.


Deák Attila – OB III. hely
A Tomracing Team hétvégéje

A húsvét hétvégét a Hungaroringen töltötte a Tomracing, mert erre az időpontra kerültek a Márkakupák, a Honda Kupa valamint az Országos Bajnokság futamai. A pénteki versenynapon előbbi kettőt bonyolították le, ami szerencsére szép napos időben került sorra.

A Márkák Kupáján Biel Richárd és Papp Csaba szállt csatába a csapat színeiben. Mindketten keményen harcoltak a pozíciójukért és végül Csaba a 10. helyen, Ricsi a 14. helyen ért célba. Ezt követően a Honda Kupán 600-as kategóriában Biel Zsolt (Ricsi öccse), az ezresek között pedig Csutak Péter indult. Nagyon nagy harc volt, amit egy baleset miatt kialakult kisebb káosz tetézett. Volt aki óvással élt, de ezt a rendezőség elutasította, így a kavarodásból szerencsésen kikerülő Biel Zsolt megnyerte a 600 kategória versenyét és a dobogó tetejére állhatott. Csutak Péter az ezres mezőny 6. helyén végzett, így őt is az emelvényre szólították, a díjak átadására. Ezzel a versennyel Biel Zsolt holtversenyben vezeti a Honda Kupa összesített pontversenyét a 600-asok között.

Vasárnap az Országos Bajnokság 600-as kategóriájában volt érdekelt a Tomracing Team, ahol Péntek László indult. Az időjárás ekkor már nem volt túlzottan kedvező és a hidegben az volt a kérdés, hogy vajon el ered-e az eső. Szerencsére esni nem esett, de a hideg így sem jött jól. Komoly futómű problémákkal küzdött a csapat, így az időmérő edzések az beállításoknak estek áldozatul – így a 10. rajthelyet szerezte meg Péntek László. Mivel több tesztre nem volt lehetőség, így csak remény élt tovább, hogy a boxban teljesen átállított motor kezelhetősége csak javulni fog. A versenyen Laci minden tőle telhetőt elkövetett és végül a 7. helyen ért célba. Laci ennél jobb pozícióra érdemes és Tomék bíznak benne, hogy a technikai problémák megoldásával még szebb eredmények születnek majd.
Miklósy Tamás (Tom) – Tomracing Motorsport Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending