Connect with us

Hírek

Módosították a szmogriadó rendeletet a fővárosban

Motorkerékpárok és Robogók is belekerültek a korlátozásba

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A szmogriadó idején használható gépjárművek körét a fővárosban még jobban leszűkítették. Az egyöntetűen (23 igen és 3 tartózkodás) elfogadott határozat alapján 2018 október 1-je után a fővárosi riasztási fokozat elrendelése esetén korlátozzák a 7-es és a 8-as környezetvédelmi osztályú TEHÁT az Euro 3-as dízelüzemű gépjárművek forgalmát. 

Ez az üzembentartók mintegy 40 %-át érintené. ( Ha nem tudod, hányas osztályba tartoznál, nézd meg a forgalmidban) Ez gyakorlatilag a 2005 előtt gyártott gépjárművekre vonatkozik.

A döntés értelmében a korlátozás 2019. október 1-jével riasztási fokozat elrendelése esetén a 10-es és a 11-es környezetvédelmi osztályú – Euro 4-es dízelüzemű – gépjárművekre IS vonatkozik. Itt már a tulajdonosok egy kicsivel több mint a fele esik bele.
A korlátozást ha javuló tendenciát is mutatnak a műszerek, nem fogják megszüntetni!

 

Ami számunkra, motorosokra vonatkozik, és hatalmas szívás, hogy a képviselők arról is döntöttek, hogy a riasztási fokozat elrendelése után TILOS belső égésű motorral hajtott, rendszámtábla nélküli segédmotoros kerékpárokkal közlekedni.
Ha azt hiszed megúsztad, hallgasd tovább.
Mivel a nagy motoroknak nincsen környezetvédelmi besorolása, ez azt jelenti, hogy semmilyen típusú motorkerékpárral nem szabad közlekedni a fővárosban!

Dobtál egy hátast? Megértem.
Sajnos csak annyit tudok tanácsolni, hogy vagy tűnés ki a városból, vagy bírd ki azt a pár napot míg éppen kiakad a mutató a műszerben motor nélkül… :(

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending