Csatlakozz hozzánk

Hírek

MotoGP: Marquez adott egy ötöst a mezőnynek…

A hondás Marc Marquez lett a királykategória világbajnoka, s véleménye szerint a tavalyi hibái is kellettek az idei vb-címhez

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Japán Nagydíjon karrierje ötödik világbajnoki elsőségét bebiztosító spanyol versenyző szerint tanult 2015-ös hibáiból, így idén már a megbízhatóságot tartotta szem előtt, ennek köszönhetően sikerült harmadszor is világbajnoknak lennie a MotoGP-ben.

Marc Marquez a Motegiben aratott győzelmével és annak köszönhetően, hogy Valentino Rossi és Jorge Lorenzo is bukott, behúzta harmadik királykategóriás, összességében pedig ötödik világbajnoki címét (2010-ben a 125-ösök között, 2012-ben a Moto2-ben, 2013-ban, 2014-ben és idén pedig a MotoGP-ben nem talált legyőzőre). A repsolos jelenleg ugyanúgy öt győzelemmel rendelkezik a szezonban, mint amennyivel a tavalyi idényt zárta, ám ezúttal egyszer sem nullázott, ellentétben az egy évvel ezelőtti hat kieséssel. A spanyol szerint ez volt az idei siker kulcsa:

„A szezon elején sokat szenvedtünk. De végig hittünk magunkban és küzdöttünk” – nyilatkozta Marquez a Japán Nagydíj leintését követően a BT Sport kameráinak. „Erre az évre stratégiát váltottunk: most végig nyugodt voltam. Voltak pillanatok, amikor jobban tudtam nyomni és egyre gyorsabb lettem. Tavaly rengeteget szenvedtem, óriási volt a nyomás, főleg a szezon végére… Erős srác vagyok, de mindig van némi kétség is bennem. Idén még erősebben tértünk vissza, és ez a legfontosabb”


Amikor a 2015-ös sorozatos kieséseiről és bukásairól kérdezték, így felelt a Honda hazai nagydíján diadalmaskodó motoros: „Nagyon nehéz volt. Mire ezt megértettem, addigra elveszítettem egy bajnokságot. Egyféleképp tudtam motorozni, pedig a csapatban már akkor is mondták, hogy néha a kiegyensúlyozottság fontosabb. Ezt nem értettem meg időben, de a legfontosabb, hogy megtanultam a leckét, és megpróbáltam hasznosítani ezt a tapasztalatot. Ez volt a helyzet idén, de persze vannak pillanatok, amikor kockázatokat kell vállalni, és ezeken a versenyeken sikerült is a dobogón végeznem vagy akár nyernem” – magyarázta Marquez.

A 2016-os idényből még három futam hátra van, s miután a repsolos már bebiztosította a címet, a következőkben akár több kockázatot is vállalhat. Arra a kérdésre, hogy változni fog-e az idén látott hozzáállása a maradék versenyeken, így válaszolt: „Azt hiszem, mostantól újra a régi Marc Marquezt fogjuk látni!” – nevetett. Marquez egyébként 23 évesen lett háromszoros világbajnok a MotoGP-ben, ezzel ő lett a legfiatalabb, aki elérte ezt a mérföldkövet – ahogy természetesen összesen öt vb-címet sem szerzett még senki ilyen gyorsan.

– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending