Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mitől jobb egy GSX-R?

Gyári tuningos Yoshimura-Gixxerek: a jó még jobb lett…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Szikora Dominika >> domino@tesztmotor.hu

Limitált kiadású Gixerek, Yoshimura-finomságokkal: a Suzuki a japán tuningcéggel karöltve húzott új ruhát népszerű sportmotorjaira.

Az utángyártott tuning-alkatrészeket forgalmazó japán Yoshimura speciális kapcsolatot ápol a Suzukival – a cég szoros együttműködésben dolgozik a honfitárs motorgyár mérnökeivel és csapatával,  versenymegoldásokat fejlesztve ki a gépekre. Ennek az együttműködésnek a gyümölcseként most piacra dobják a limitált szériás Yoshimura GSX-R-eket: a 600-as, 750-es és az 1000-es változatból egyaránt.

Ezek alapvetően stock motorok, amikre Yoshimura tuningelemeket pakoltak, az alapjáraton fekete változatot átszínezték Yoshimura-pirosra, a „Gixxerkék“ verzió pedig maradt kék, egy kicsit más árnyalatban. A vas egyébként így is teljesen “környezetkímélő”, megfelel a hatóságok által előírt normáknak (igazából kénytelen…).

A felextrázott változat néhány újítása között szerepelnek például az extra bukógombák, a tuning kormánygátló, kormányvégsúly, olajszűrő, karbon deklivédő és rendszámtartó, valamint sorszámozott plakett is díszíti a korlátozott darabszámú GSX-R-eket. No meg persze nem hiányozhat a sportkipufogó sem, ezúttal slip-on kivitelű Yoshi‘ jár a felpaprikázott modellekhez.


Nehéz döntés…

Az árakról egyelőre még nincs információ, annyit azonban tudni vélnek egyesek, hogy ez a kiadás valószínűleg csak az USA-ban, azon belül is a kiemelt Suzuki-kereskedésekben lesz majd elérhető. Biztosan akad majd sok olyan Gixxer-megszállott a tengerentúlon, akik megvesznek ezért a japán-japán házasságért – szerintünk azért a GSX-R natúran is megállja a helyét. Persze a szimbolikus R-betű alatt a japán “krikszkrakszok” is jól mutatnak az idomon…


Ez még nem a legújabb (L2) ezredes, de ezzel a körítéssel ez megbocsátható…

Comments

comments

Trending