Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mit sütnek a KTM-nél?

Moto3-as sportgép és 350-es Duke, 1290-es Super Duke R és Adventure érkezik.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Kiszivárogtak a 2012 és 2014 között bemutatandó KTM modellek tervei egy, az Egyesült Államokban tartott kereskedői találkozóról. Az osztrákok többek között 350-es Duke, egy szintén 350-es sportgép, valamint egy vadonatúj, 1290-es V2-es bemutatására készülnek.

Nem titok, hogy a nagy motorgyárak a kereskedőiknek sok esetben már évekkel a piaci bemutató előtt információkat adnak tervezett modelljeikről. És az sem titok, hogy ezeket az információkat nehéz titokban tartani.

Ezúttal is így történt: a KTM amerikai kereskedői találkozóján valaki kattintott egyet a mobiltelefonjával, aztán feltette a képet az internetre. A fotón egészen véletlenül a prezentáció talán legérdekesebb része látható… Persze az is lehet, hogy az egész ügyes csalás, esetleg a piaci reakciók tudatos tesztelése a KTM részéről. Mindenesetre a kiszivárgott információk alapján számos izgalmas modellre számíthatunk az elkövetkező három évben.

 

A legkevesebb újdonság a 2012-es szezonban érkezik. A kétütemű krosszgépek (MX sorozat) himbarendszerrel felszerelt hátsó rugóstagot, a kétütemű endurók (EXC sorozat) új formatervet kapnak; a négyütemű ECX-ket szintén átrajzolják és valószínűleg módosítják a befecskendező-rendszerüket. Az utcai modellek közül a 690 Enduro R ráncfelvarráson esik át.

A 2013-as év már sokkal érdekesebbnek ígérkezik. Az egyik nagy durranás a közepes méretű, 350-es, vélhetően egyhengeres Duke, a másik pedig a vadonatúj Super Duke R, amelybe 1290-es V2-es kerül. Az Adventure R óriásenduró megnövelt lökettérfogatú blokkot kap, 990-es helyett 1090-es lesz. Szintén ebben az évben mutatkozik be az elektromos Freeride modell két változatban, krosszgépként (E SX) és enduróként (E ECX). Azt viszont nem lehet tudni, hogy a Freeride 350 név milyen motort takar.

A 2014-es szezonban az Adventure is megkapja az 1290-es kéthengerest, aminek fényében kissé érthetetlen, hogy miért dobják piacra 2013-ban a 1090-es változatot. Ebben az évben érkezik egy 350-es enduró is, amely talán utcai modell lesz. A legérdekesebb viszont a Moto3 350 nevű masina, amely az értesülések szerint a KTM négyütemű, Moto3-as (a GP125-öt felváltó kategória) versenymotorjának utcai változata lesz. Nyamm-nyamm-nyamm!

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending