Csatlakozz hozzánk

Hírek

Miss Daytona elverte a férfi mezőnyt…

Elena Myers történelmet írt a daytonai supersport futamon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A hétvégén egy fiatal hölgy lett a daytonai második supersport futam győztese – és ezzel ő az első, aki nőként profi futamot nyert a híres aszfaltcsíkon.

Habár Elena Myers a supersport viadal pénteki nyitónapján Daytonában “csak” az ötödik helyen végzett, a szombati második futamon a Suzuki Scoop Fans 18 éves  versenyzőjének sikerült megszereznie a győzelmet – ezzel ő lett minden idők első női ridere, aki profi versenyt nyert ezen a pályán.

Ms. Daytona – ahogy azóta nevezik – mindössze kétszer vezetett a nagyon látványos és szoros 10 körös küzdelem ideje alatt, de pont az utolsó körben sikerült megelőznie két előtte haladó versenytársát, ezzel megszerezte a vezető pozíciót, amit az utolsó egyenesben már senki sem tudott tőle elvenni.

Mögötte a szintén suzukis Corey Alexander és a Yamaha színeiben induló Hayden Gillim (aki egyébként Nicky Hayden unokatestvére) foglalta le egymást. Az ő csatájukból Alexander jött ki győztesen hét ezredmásodperces(!) előnnyel; az első nap győztesének, James Rispolinak pedig az utolsó körben problémái akadtak a gumikkal, így csak a negyedik helyre futott be.

“Ez egy fantasztikus hétvége volt” – nyilatkozta Elena szombaton – “a tegnapi nap kicsit balszerencsésen alakult, de ma ezt megváltoztathattam. Nem győzök elég jót mondani a motorról. Ez egy elég őrült verseny volt, de mi csak mentünk előre… Kijöttem az utolsó sikánból, és csak húztam neki…”

Elmondta, a levezető-kör alatt végig sírt – ez nem is csoda, hiszen nem mindennapi címet nyert és ezáltal nem akármilyen elismerésben részesülhetett a fiatal leányzó.

Ez volt Myers második ilyen győzelme, az elsőt 2010-ben az Infineon Raceway-en aratta. Ekkor szintén ezt a címet szerezte meg: ő volt az első női versenyző az AMA 76 éves fennállása alatt, aki profi versenyt nyert a kaliforniai pályán.


Még csak 18 éves, de már két pályán is letette a névjegyét…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending